Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KDH má záujem o dohodu pre komunálne voľby s SaS a OĽaNO

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) má záujem o centrálnu dohodu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách s SaS a OĽaNO. Je pripravené rokovať. Potvrdil to predseda KDH Alojz Hlina. Ak sa strany nedohodnú, KDH sa zariadi po svojom.

SaS a OĽaNO v piatok (9.2.) podpísali koaličnú dohodu, vďaka ktorej idú do tohtoročných komunálnych volieb spoločne. Na spoluprácu prizývajú všetky demokratické strany, najmä opozičné. Vylučujú z nej Smer-SD a kotlebovcov.

Dvojica strán chce podporiť všetkých dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť v spravovaní svojej obce či mesta. V samosprávach chcú stavať spoločné kandidačné listiny. Voliči podľa nich spojenie opozície oceňujú. Predseda SaS Richard Sulík v piatok uviedol, že privíta spoluprácu s KDH. Potvrdil, že aktuálne je v kontakte s Borisom Kollárom.

Komunálne voľby by mali byť 3. alebo 10. novembra. Vypočítané to na základe volebného zákona, ktorý hovorí, že voľby do orgánov samosprávy obcí sa konajú v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. Minulé komunálne voľby sa konali 15. novembra 2014. Do 15. novembra teda musia byť zvolení noví primátori, starostovia a obecní poslanci. Voľby vyhlasuje predseda Národnej rady SR najneskôr 110 dní predo dňom ich konania. Termín zatiaľ oficiálne určený nie je. 

Viac o téme: SaSKDHAlojz HlinaOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu