Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zeman neprišiel? Žiadny problém! Českého prezidenta v Pjongčangu nahradil Kiska

Andrej Kiska Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

PJONGČANG - Slovenský prezident Andrej Kiska na pódiu s pivom v ruke. Naša hlava štátu sa v piatok zúčastnila nielen otvárania Slovenského domu, ale aj toho českého.

Keďže sa český prezident Miloš Zeman ospravedlnil a neprišiel, zaskočil za neho práve Kiska, ktorý na otváranie pel ódy. Ako uvádza portál idnes.cz, pochválil chlieb a atmosféru a pivo, ktorým si na pódiu pripil. Ako jeden z prvých sa taktiež podpísal na „Stenu slávy“, kde sa majú podpísať najmä úspešní športovci.

„Všade s pýchou opakujem, že na svete nie sú iné dva národy, ktoré by si boli tak blízke. Máme úžasné vzťahy. Teraz navyše oslavujeme sté výročie vzniku Československa," dodal Kiska. Prezident SR je v dejisku hier do stredy 14. februára.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram / Andrej Kiska)

Zdroj foto: Instagram / Andrej Kiska

„Je to sviatok, keď sa zabúda na predsudky voči farbe pleti alebo náboženstvu. Všetci pod jednou strechou, v jednej dedine zdieľajú priateľstvo a úžasné športové zážitky. My na Slovensku vám vždy držíme palce, držte nám ich aj vy, a keď budeme niekedy bojovať proti sebe, napríklad v hokeji, tak budeme, samozrejme, fandiť svojej krajine," opísal prezident zároveň olympiádu.

O Českom dome sa vyjadril, že je to krásne útočisko pre športovcov a reklama pre krajinu. Na oplátku zároveň všetkých pozval do Slovenského domu. „Príďte k nám. Máme dobrú borovičku a slivovicu, halušky a skalický trdelník,“ povedal podľa idnes.cz.

Viac o téme: Andrej KiskaZimná olympiádaZOH 2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu