Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V prípade Igora Matoviča sudca už naštudoval spis, rozhodne o postupe

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - V prípade poslanca Národnej rady SR Igora M., ktorého prokurátor obžaloval z ohovárania, sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I už naštudoval spis a v najbližšom období by mal rozhodnúť o ďalšom procesnom postupe.

Uviedol to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. "V rámci časových a služobných povinností som sa v priebehu januára 2018 snažil ukončiť oboznamovanie sa s obsahom obžaloby a so spisovým materiálom, čo sa mi podarilo ešte pred nástupom na riadne a dlhodobo plánovanú dovolenku. Po jej ukončení a nástupe do práce rozhodnem o ďalšom procesnom postupe vo veci v zmysle ustanovení Trestného poriadku," sprostredkoval odpoveď zákonného sudcu Adamčiak.

Krajská prokuratúra v Bratislave v prípade tvrdení Igora M. o údajnom účte premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v daňovom raji v Belize podala obžalobu dňa 14.9.2017. S informáciou o Ficovi vyrukoval Igor M. v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede.

Mal pritom vychádzať z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa Igora M. 674 miliónov dolárov. Premiér Fico označil tieto vyhlásenia za hlúposti.

Viac o téme: Robert FicoIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu