Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollár sa stretol v diskusii s Bugárom, poriadne sa do neho oprel: Fico klame študentov

Boris Kollár a Béla Bugár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár a Béla Bugár (Zdroj: TASR/Martin Baumann, SITA/Brinislav Bibel)

BRATISLAVA – V diskusnej relácii O 5 minút 12 sa dnes stretli lídri strán Sme rodina a Most-Híd. Boris Kollár a Béla Bugár rozoberali tému osemročných gymnázií i avizovanú rekonštrukciu internátov. Béla Bugár sa však musel brániť.

Bugár sa musel brániť otázke moderátora Martina Strižinca. Ten podotkol, že odhad potrebných peňazí na rekonštrukciu bol až 300 miliónov. "Všetko sa nedá robiť naraz, my tiež tvrdíme, že je to len začiatok. My varíme z toho, čo máme," povedal šéf Most-Híd Béla Bugár. Líder Mostu tak reagoval na Ficove vyhlásenie z tohto týždňa. Na internáty poskytne desať miliónov eur, ďalších desať plánuje do rekoštrukcií investovať. Aj to len v prípade, že sa bude ekonomike dariť.

Fico klame študentov

Boris Kollár mu oponoval, že Fico študentov oklamal. "Nevyhovárajte sa. Je tu ten istý premiér, populizmus robíte vy, Fico najprv oklame študentov, že im dá 50 miliónov a potom im nedá ani korunu. A väčšina internátov je v katastrofálnom stave," povedal líder Sme rodina.

Robert Fico v minulosti sľúbil, že na opravu budov dá 50-miliónov eur, podotkol Kollár. "Znova oklamal," tvrdí poslanec. Strana Sloboda a solidarita poukázala na katastrofálny stav internátov, ktoré treba jednoznačne opraviť. Fico sľuboval peniaze dva roky, no nič sa nedialo.


Fico sľuboval na internáty desiatky miliónov: Študenti sa búria, je to obyčajný pľuvanec do tváre


"Študenti sa ozvali a dostali odpoveď, aby sa obrátili na Slovenskú národnú stranu, ktorej patrí ministerstvo školstva. Je to pľuvanec do očí ľudí," pokračoval Kollár. Podľa Bugára sú Kollárove reči marketing. "Vyťahujete niečo, hovoríte heslovite a nikdy nepoviete, ako by ste to riešili. Nie je to nič iné ako marketingová politika,“ zhrnul predseda Mosta-Híd.

Kollár kandidovať na prezidenta nebude

Poslanec Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina – Boris Kollár) v budúcoročných prezidentských voľbách kandidovať nebude. Vyhlásil to v dnešnej relácii O 5 minút 12 na RTVS. Ako ďalej dodal, jeho strana čaká na to, či sa kandidovať rozhodne súčasný prezident Andrej Kiska. "Ak pôjde kandidovať, nebudeme stavať vlastného kandidáta. Ak nepôjde, budeme rozmýšľať, že postavíme vlastného kandidáta,“ dodal.

Most postaví vlastného kandidáta

Podľa druhého hosťa diskusnej relácie, podpredsedu NR SR a predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára, je zaujímavé, či súčasný prezident Andrej Kiska bude, alebo nebude kandidovať. "Rozmýšľame nad tým, že by sme mali vlastného kandidáta,“ poznamenal v RTVS. Okrem toho rozoberali v relácii aj problematiku osemročných gymnázií.

Viac o téme: InternátyRobert FicoBéla BugárBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu