Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kaliňák sa opäť pustil do Kisku, pravda o faktúrach ho nezastavila: Ďalší drsný útok!

Robert Kaliňák a Andrej Kiska Zobraziť galériu (3)
Robert Kaliňák a Andrej Kiska (Zdroj: SITA / Branislav Bibel, TASR / Dano Veselský)

BRATISLAVA - Kauza údajne ovracaného lietadla nekončí. Tento týždeň sa opäť rozdúchali vášne medzi ministrom vnútra Robertom Kalińákom a prezidentom Andrejom Kiskom. Hádka sa tentoraz presunula na sociálnu sieť.

Kaliňáka najskôr Kresťanskodemokratická mládež Slovenska obvinila z toho, že klame - úradníci jeho ministerstva im totiž na žiadosť o faktúrach odpísali, že žiadne vystavené neboli. Rezort na vyjadrenie mladých kresťanských demokratov pre Denník N reagoval, že faktúry boli vystavené na prezidentovu firmu. Žiadne ďalšie vysvetlenie ale neposkytol.

A zatiaľ čo minister a jeho podriadení museli vysvetľovať, prezident už situáciu berie s humorom. „A vedierko ste mu dali?" pýtal sa Kiska známeho moderátora Sajfu v jeho vlogu, keď s ním cestoval lietadlom.

Status Roberta Kaliňáka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Robert Kaliňák)

Status Roberta Kaliňáka - Foto: FB / Robert Kaliňák

Kaliňák pred novinármi reagoval vyjadrením, že faktúry neposielal prezidentskej kancelárii, ale rodinnej firme Kiskovcov KTAG. „Sú stornované v tejto chvíli, ale ak je záujem, tak ich znovu vystavíme," uviedol s dodatkom, že ak niekto lieta za štátne peniaze na súkromné účely, mal by náklady uhradiť. 

Otázka vraj stojí inak - či je Kiska ochotný zaplatiť milión eur za podľa ministra lety na súkromné účely, ktoré vraj dlží občanom Slovenska. Po uhradení dvoch faktúr sa mal Kiska vyjadriť, že ďalšie už neuhradí - a preto už ďalšie neboli vystavené a tie uź vystavené stornovali. 

Zamotali sa do klamstiev

Šéf vnútra na záver pridal výzvu. „Ak sa k tomu postaví chlapsky a povie, že milión eur vráti našim občanom, osobne mu ich do hodiny prinesiem do prezidentského paláca," uviedol na svojom profile na Facebooku.

Na to už Roman Krpelan, hovorca prezidenta, odpovedal naozaj svojsky. „Ministerstvo vnútra sa už tak zamotalo do svojich klamstiev bez dôkazov, že o týždeň bude tvrdiť, že prezident išiel 50-krát ponorkou Dunajskej riečnej flotily ministerstva vnútra a nemal pri tom ani vestu," napísal na sociálnej sieti.

Status Romana Krpelana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Roman Krpelan)

Status Romana Krpelana - Foto: FB / Roman Krpelan

Viac o téme: Robert KaliňákAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu