Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Beblavého nová strana vymýšľa volebnú stratégiu: Prvé meno na post primátora Bratislavy

Členova strany SPOLU s Miroslavom Beblavým
Členova strany SPOLU s Miroslavom Beblavým (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Vznikajúca strana SPOLU – Občianska demokracia diskutuje o spoločnom postupe pri komunálnych voľbách v Bratislave s architektom, mestským aktivistom a hudobníkom Matúšom Vallom. Ten je prvým oficiálnym kandidátom na bratislavského primátora. Rokovania TASR potvrdil zdroj blízky vedeniu SPOLU aj zakladateľ strany Miroslav Beblavý. Zdroj potvrdil tiež, že SPOLU by rada išla do volieb aj s Progresívnym Slovenskom.

"Dlhodobo s Vallom komunikujeme a radi by sme v Bratislave išli do volieb spolu s ním, pravdepodobne aj s Progresívnym Slovenskom," uviedol zdroj, ktorý nechce byť menovaný. SPOLU považuje za dobrého kandidáta aj bývalého generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku. Výhodu Matúša Valla však vidí v tom, že sa dlhodobo pripravuje na to, aby bol dobrým primátorom. "Je to človek, ktorý rozumie tomu, ako z Bratislavy urobiť lepšie miesto na život," doplnil zdroj.

"Áno, rokovania s Matúšom Vallom prebiehajú dlhodobejšie. Viac by som v tejto chvíli nechcel prezrádzať," uviedol líder SPOLU Beblavý, ktorý nedávno potvrdil aj rozhovory o možnej politickej spolupráci s Mikom. Uviedol, že dohoda nie je. To hovorí aj Mika, ktorý zvažuje kandidatúru na post bratislavského primátora. Rozhodnutý ešte definitívne nie je. Téma prípadnej spolupráce so SPOLU však podľa jeho slov nesúvisí s komunálnymi voľbami. "Táto téma nemá priamu väzbu na moje rozhodnutie kandidovať alebo nekandidovať na pozíciu primátora nášho mesta," uviedol Mika. 

Strana SPOLU pred pár dňami požiadala ministerstvo vnútra o registráciu. Má byť odborná strana pre ľudí, ktorí chcú, aby zo Slovenska bola dobrá krajina. Chce silnú a modernú ekonomiku, ďalej aby platil jeden rovnaký meter pre všetkých, chce tiež lepšiu zdravotnú starostlivosť, kvalitné vzdelávanie a jasnú proeurópsku orientáciu Slovenska. Chce sa zapojiť do tohtoročných komunálnych volieb, aby dostala do samosprávy nových starostov, primátorov či poslancov.

Viac o téme: Miroslav BeblavýStrana SPOLUSPOLU – Občianska demokracia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu