Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Verejnoprávny vysielateľ by mal mať investigatívnu reláciu, tvrdí šéf Rady RTVS

Na snímke predseda Rady RTVS Igor Gallo počas rokovania Rady Rozhlasu a televízie
Na snímke predseda Rady RTVS Igor Gallo počas rokovania Rady Rozhlasu a televízie (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Verejnoprávny vysielateľ by mal mať investigatívnu reláciu. Myslí si to predseda Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Igor Gallo. Tvrdí, že svoj osobný názor už povedal aj generálnemu riaditeľovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi.

Gallo potvrdil, že Rada RTVS bude budúci týždeň rokovať o Rezníkovom rozhodnutí zrušiť investigatívnu reláciu Reportéri. Redaktori tohto formátu s tým nesúhlasia a Rezníkovi poslali otvorený list. "Prekvapilo ma, že mi generálny riaditeľ o tomto rozhodnutí dopredu nepovedal, dozvedel som sa o tom až z médií," povedal Gallo s tým, že ak manažment urobí nejaké zásadné rozhodnutia, Rada by o tom ako orgán dohľadu mala vedieť. "S pánom Rezníkom sme sa však už dohodli na pravidelných stretnutiach, na ktorých ma o veciach bude informovať," uviedol Gallo.

Reportéri boli podľa Galla poslednou investigatívnou reláciou na slovenskom mediálnom trhu. Verejnoprávny vysielateľ podľa neho takýto formát relácie má mať. "V akom parametri, to už je na RTVS," dodal s tým, že hovorí za seba a nie za celú Radu. Reportéri podľa Rezníka nezodpovedali nárokom, aké má relácia tohto typu spĺňať - témami ani ich spracovaním. Tím Reportérov sa voči týmto tvrdeniam ohradil.

Viac o téme: Igor GalloRada RTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu