Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Most-Híd by mal byť hlavnou proeurópskou silou na Slovensku, myslí si Cséfalvayová

Katarína Cséfalvayová
Katarína Cséfalvayová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Poslankyňa NR SR a podpredsedníčka Výboru pre európske záležitosti Katarína Cséfalvayová si myslí, že Most-Híd by mal byť politickou stranou, ktorá najviac zo všetkých bude podporovať jednoznačné preurópske smerovanie Slovenska.

„V pokračujúcom rozklade a dezintegrácii slovenskej politickej scény je už dnes len Most-Híd stranou, ktorá môže povedať, že je kontinuálna a jednoznačná v preurópskom smerovaní a jej politici boli vo vláde, ktorá priviedla Slovensko do Európskej únie," povedala poslankyňa Cséfalvayová v rozhovore.

Poslankyňa sa veľmi často stretáva s mladými ľuďmi, a vie, že nielen podľa prieskumov, ale aj v realite sú jednoznačne proeurópski, svoju budúcnosť, aj budúcnosť Slovenska vidia práve v Európskej únii. „Aj väčšina populácie na Slovensku je napriek hoaxom, ktoré na sociálnych sieťach a internete krivia vnímanie reality, proeurópska. Je dôležité naďalej reprezentovať a obhajovať postoje a názory týchto ľudí. Chcem, aby sme tak robili programovo,“ povedala s tým, že len tak možno čeliť populistom všetkého druhu, ktorí spochybnia čokoľvek európske, vždy keď potrebujú prekryť svoje rôzne vnútropolitické problémy.

Cséfalvayová sa tento rok aj ako poslankyňa, ktorá má na starosti formulovanie zahraničnej politiky Mostu-Híd, bude snažiť, aby sa Most-Híd profiloval ako zástanca jednoznačnej proeurópskej orientácie Slovenska, aby ľuďom viac vysvetľovali, že najlepšie riešenie našej budúcnosti je byť s úspešnými a šikovnými v zostave, ktorá sa môže rysovať ako jadro EÚ.

„Tam je naše miesto, aj miesto strany Most - Híd, aj s ohľadom na to, že za hlavnú deliacu čiaru dnešnej politiky už nepovažujem delenie pravo-ľavé, ale preurópske a liberálno demokratické na jednej strane a nacionalistické, protieurópske a protekcionistické na strane druhej. A Most-Híd bude úplne jednoznačne zastávať prvú líniu," povedala poslankyňa Katarína Cséfalvayová.

Viac o téme: SlovenskoMost-HídKatarína Cséfalvayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu