Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollár má voči Kiskovi výhrady: Do prezidentských volieb dáme vlastného kandidáta

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: SITA / Peter Maďar)

BRATISLAVA - Opozičné hnutie Sme rodina možno postaví do prezidentských volieb v roku 2019 vlastného kandidáta. V rozhovore pre TASR to nevylúčil líder hnutia Boris Kollár. Rozhodnutie Sme rodina bude závisieť od toho, aká bude klíma, podpora vlastného kandidáta však bude prioritou.

"Ja mám veľmi veľa výhrad k Andrejovi Kiskovi. Mne sa nepáči napr. jeho vítanie imigrantov, alebo že prijal zástupcov LGBTI komunity. Na druhej strane niektoré jeho kroky a postoje akceptujem," poznamenal Kollár.

Na otázku, čo mu prekážalo, že sa Kiska zhováral so zástupcami LGBTI komunity, Kollár odvetil, že prezident sa môže rozprávať s kýmkoľvek. "Ale je to určitý signál. My sme v tomto konzervatívni," dodal.

Debatu o prezidentských kandidátoch odštartoval premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý na zdravie svojho syna vyhlásil, že sa o post hlavy štátu opätovne uchádzať nebude. Krátko na to šéf SNS a predseda Národnej rady SR Andrej Danko oznámil, že národniari postavia vlastného človeka. Úradujúci prezident Kiska avizoval, že sa k svojej prípadnej opätovnej kandidatúre vyjadrí najneskôr do septembra 2018.

Viac o téme: PrezidentBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu