Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Bugár: Rok 2017 bol pre Most-Híd úspešný, podarilo sa nám veľa vecí

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rok 2017 bol pre Most-Híd úspešný. Hodnotí ho tak predseda strany Béla Bugár. Most-Híd však v prieskumoch verejnej mienky nerastie, skôr stagnuje a jeho podpora sa pohybuje okolo šiestich percent. Bugár si to vysvetľuje aj krikom opozície, ktorá všetko označuje za zlé.

"Z hľadiska programu a priorít bol rok veľmi úspešný. Podarilo sa nám napríklad pomôcť živnostníkom, keď sme zvýšili odpočítateľnú položku zo 40 percent na 60. Podarilo sa nám tiež dosiahnuť prepočítavanie dôchodkov starodôchodcov. V menšinových školách sme riešili vyššie kvóty a dotácie na hlavu. Tiež sme dosiahli zriadenie Fondu na podporu menšinových kultúr. Je toho veľa," vymenoval Bugár kroky, ktoré strana presadila.

Zabudnúť podľa Bugára nemožno ani na zrušenie Mečiarových amnestií. "Tiež sa to konečne podarilo, hoci ešte vlani to vyzeralo, že to nepôjde. Tento rok bolo veľa vecí, ktoré sa nám podarili," vyhlásil Bugár. Stagnáciu preferencií svojej strany odôvodňuje tým, že opozícia všetko prekričí tým, "že stále všetko označuje za korupciu a za zlé".

Ľudia podľa Bugára denne nesledujú, čo všetko sa mení. "A potom tu stále opozícia kričí, že je tu len korupcia, hoci veľvyslanci vládu pochválili za protikorupčné opatrenia," poznamenal. Súhlasí, že nepomáha, ani keď je v koalícii napätie, ale to podľa jeho slov bolo aj v iných koaličných vládach. "KDH si tvrdo presadzovali svoje návrhy, OĽaNO keď vydieralo partnerov a pritom boli len štyria. Áno, napätie v koalícii vždy znepríjemňuje situáciu aj rokovania, ale zatiaľ sme to vždy zvládli," uviedol.

Dôležité je podľa Bugára to, že sa koaliční partneri snažia fungovať v tejto aktuálnej rôznorodej koalícii. "Aj premiér si musel na konci roka všimnúť, že sa nedá len tak niečo vyhlásiť a prikázať. Treba počúvať koaličných parterov," uzavrel Bugár.

Viac o téme: Béla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu