Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mlynár získava významnú funkciu v OSN: Toto je jeho post na Medzinárodnom trestnom súde

Na snímke poverený diplomat vedením Stálej misie SR pri OSN so sídlom v New Yorku Michal Mlynár a prezident SR Andrej Kiska
Na snímke poverený diplomat vedením Stálej misie SR pri OSN so sídlom v New Yorku Michal Mlynár a prezident SR Andrej Kiska (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Do funkcie podpredsedu Zhromaždenia zmluvných strán Rímskeho štatútu Medzinárodného trestného súdu zvolili stáleho predstaviteľa SR pri OSN veľvyslanca Michala Mlynára.

Druhým podpredsedom Zhromaždenia so sídlom v Haagu sa stal veľvyslanec Senegalu v Holandsku Momar Diop. Nové byro Zhromaždenia, vrátane predsedníctva, sa ujme funkcie po ukončení prebiehajúceho 16. zasadnutia Zhromaždenia. Mandát byra a predsedníctva uplynie v roku 2020. Informácia sa nachádza na stránke ministerstva zahraničných vecí.

"Zástupca SR bude prvýkrát v histórii Medzinárodného trestného súdu zastávať túto prestížnu pozíciu, vďaka ktorej bude môcť SR aktívnejšie vystupovať v otázkach medzinárodného trestného práva a významne prispieť k posilneniu Medzinárodného trestného súdu. Zvolenie Mlynára do funkcie podpredsedu Zhromaždenia považujeme za prejav dôvery v slovenskú diplomaciu, ako aj za výsledok silnej podpory, ktorú SR poskytovala Medzinárodnému trestnému súdu od jeho založenia," píše na svojej stránke rezort diplomacie.

Viac o téme: OSNMedzinárodný trestný súdMichal Mlynár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu