Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Viskupič oznámil mená budúcich podpredsedov kraja

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA/Marko Erd)

TRNAVA – Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič po dohode s poslaneckými klubmi navrhne za podpredsedov Józsefa Berényiho, Mareka Neštického, Pavla Kalmana a Romana Sovu.

Každý z nich bude mať pridelenú konkrétnu agendu, za ktorú bude zodpovedať. O podpredsedoch, personálnom obsadení trinásťčlennej župnej rady a jednotlivých komisií bude Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja rokovať 20. decembra.

V predchádzajúcom volebnom období mali podpredsedovia rozdelený kraj na jednotlivé regióny, za ktoré zodpovedali. To sa teraz zmení, pridelenú agendu budú musieť riešiť na celom území kraja. ,,Rešpektujeme heslo Spolu tvoríme kraj. Išlo mi o zastrešenie vecných tém, o ochotu pracovať, a o to, aby sme nerozprávali o troch regiónoch nášho kraja. Všetci spolu sme jeden kraj,“ zdôraznil na dnešnom stretnutí s novinármi Viskupič. Spolu tvoríme kraj je názov volebného programu, s ktorým 4. novembra zvíťazil v krajských voľbách.

Berényi dostane kompetencie v oblasti dopravy, vzdelávania a školstva, Kalman v oblasti zdravotnej starostlivosti, regionálneho rozvoja a životného prostredia, Neštický bude zodpovedať za rozvoj občianskej spoločnosti, mládež a šport, kultúru a transparentnosť úradu a Sova za hospodárenie, financie a sociálne služby. Zastupiteľstvo bude 20. decembra rokovať aj o rozpočte Trnavského samosprávneho kraja na rok 2018, Viskupič však avizoval, že už v januári a februári sa tento dokument bude výrazne meniť.

József Berényi bol podpredsedom kraja aj v predchádzajúcom volebnom období, na post ho navrhol poslanecký klub SMK. Pavol Kalman a Roman Sova reprezentujú poslanecký klub OĽaNO, KDH, SaS, obaja sú mestskými poslancami v Senici. Mareka Neštického navrhol za podpredsedu poslanecký klub nezávislých Za lepší Trnavský kraj. Neštický je mestským poslancom v Trnave.

V trnavskom krajskom zastupiteľstve vznikli štyri poslanecké kluby. Svoj klub majú poslanci SMK, ďalší poslanci koalície OĽaNO, KDH a SaS a nezávislí poslanci sa rozdelili do dvoch klubov.

Viac o téme: Jozef Viskupič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu