Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

S nikým som o možnej kandidatúre za prezidenta SR nehovoril, tvrdí Šefčovič

Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič v pondelok priznal, že je zaskočený určitými fámami o jeho kandidatúre za prezidenta SR vo voľbách v roku 2019.

"Na túto tému som sa s nikým nerozprával a navyše musím povedať, že som v polovici môjho mandátu podpredsedu Európskej komisie a teraz prechádzame do tej absolútne kľúčovej etapy, kde musíme všetky návrhy, ktoré sme dali na stôl, pretaviť do reálnej podoby a pripraviť celú Európu vrátane Slovenska na novú dekádu, kde by sme mali fungovať podľa systému zreformovanej energetiky a transformovaného priemyslu," uviedol slovenský eurokomisár.

Šefčovič zároveň dodal, že za svoju ďalšiu úlohu v nadchádzajúcom období považuje úsilie zvýšiť účasť na voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2019, a to z dôvodu, že nízka účasť so sebou vždy prináša riziko, že by sa na politické výslnie mohli dostať radikálne a nesystémové strany.

"Z tohto dôvodu je potrebné v nadchádzajúcom období aj ľuďom na Slovensku vysvetliť, že EÚ je dôležitá a že je potrebné pre budúcnosť Slovenska, aby naozaj bolo v tom najužšom jadre EÚ," spresnil.

S odkazom na budúce prezidentské voľby SR uviedol, že v prípade jeho osoby ide o "mediálne špekulácie", lebo žiadnu oficiálnu ponuku nedostal. "Bol som prekvapený, že moje meno sa v tomto kontexte začalo spomínať," dodal v závere.

Viac o téme: Maroš Šefčovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu