Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Fico sa na sneme rozohnil: Ak do nás pôjdu kameňom, my pôjdeme dvoma

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

MARTIN - Strana Smer-SD sa viac nebude riadiť biblickým heslom - kto do teba kameňom, ty doňho chlebom. Ak na Smer-SD niekto zaútočí kameňom, on odpovie dvoma. Počas prejavu na sneme Smeru-SD to avizoval líder strany a premiér Robert Fico.

"Viedli sme a vedieme niekoľko rokov v Smere-SD diskusiu, ako reagovať na útoky, ktoré sa na nás valia. Opozícia si ani nepípla počas mimoriadnej schôdze. Ukázalo sa, že stačí si pripraviť zopár argumentov a otázok a opozícia bola bezbranná. Oznamujem preto, že už nebudeme tolerovať klamstvá, svinstvá, podvody a faloš, ktoré tu denne máme od opozície aj z veľkej časti médií," odkázal.

R. Fico: Ak pôjdu do nás kameňom, my pôjdeme dvoma

Zároveň sa pýtal, či majú títo ľudia právo na moralizovanie. Pripomenul vzájomnú kontrolu poslancov počas tajnej voľby generálneho prokurátora za vlády Ivety Radičovej, kauzu odpočúvania za éry ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), údajné daňové podvody Igora Matoviča (OĽaNO) či minulosť Borisa Kollára (Sme rodina). "Skončila éra politickej korektnosti z našej strany. Musíme sa brániť, musíme byť viac politici," zdôraznil.

Fico poukázal aj na úspech protikorupčného ťaženia jeho vlády. Odvolal sa na čerstvé vyhlásenie niektorých veľvyslanectiev, ktoré ocenili úsilie vlády v boji proti korupcii a povzbudili ju, aby pokračovala v boji proti podvodom. Na záver vyše 40-minútového prejavu tradične odovzdal straníkom zlaté odznaky.

Viac o téme: SnemRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu