Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SNS bude mať v prezidentských voľbách vlastného kandidáta, Gajdoš vstúpil do strany

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana bude mať v prezidentských voľbách vlastného kandidáta. Povedal to v sobotu šéf SNS Andrej Danko po rokovaní rozšíreného Predsedníctva SNS v Oponiciach. Danko však konkrétny zatiaľ nechcel byť. "Viem však o ľuďoch s charizmou, ktorí by boli vhodnými kandidátmi," povedal predseda SNS na tlačovej konferencii. Potvrdil tiež, že SNS pôjde samostatne aj do komunálnych volieb.

Premiér Fico oznámil zásadnú vec! Sľubujem na zdravie svojho syna

Rozšírené predsedníctvo SNS hodnotilo aj výsledky volieb do VÚC. Rozhodlo, že v januári dôjde k zmenám na postoch niekoľkých okresných predsedov. Zmeny by sa podľa Danka mali týkať zhruba desiatich okresov. "Ide o miesta, kde som bol zbytočne súcitný pre históriu strany," uviedol Danko.

SNS má byť podľa jeho slov ambicióznejšia, pretože "o jej politiku je záujem". Byť vo vláde so Smerom-SD a Mostom-Híd je podľa neho veľkou školou. Danko by chcel z politiky "odohnať šialencov a polobláznov". Zvažuje z nej aj odchod, ak by sa mu to nepodarilo.

K prezidentským voľbám sa v piatok vyjadril aj premiér Robert Fico (Smer-SD). Potvrdil, že kandidovať nebude. Súčasný prezident SR Andrej Kiska zverejní rozhodnutie o tom, či bude opätovne kandidovať na túto funkciu, najneskôr do septembra 2018. 

Gajdoš vstúpil do strany

Minister obrany Peter Gajdoš vstúpil do Slovenskej národnej strany. Povedal to v sobotu predseda SNS Andrej Danko po rozšírenom rokovaní predsedníctva strany v Oponiciach. Gajdoš vo funkcii šéfa rezortu doteraz vystupoval ako nominant SNS.

Danko si Gajdoša ľudsky váži a jeho rozhodnutie ho teší. "Som rád, že pri mne kariérne stojí, vážim si ho. Nie je chybou, že ministrom obrany sa stal vojak," uviedol šéf SNS na tlačovej konferencii.

Nepáči sa mu, že niektorí Gajdoša vo funkcii spochybňujú. Ocenil, že sa podujal na inventarizáciu zásob v muničných skladoch, "ktorá sa v takejto forme na Slovensku uskutočnila vôbec po prvýkrát".

"A poviem to na rovinu, to nie SNS stratila niečo zo zásob v skladoch, ale tí géniovia, ktorí dali strážiť muničné sklady súkromným firmám a SBS s rôznym napojením," povedal Danko s tým, že nech ho nikto nedráždi, lebo začne hovoriť o pozadí týchto firiem a na koho majú napojenie.

Danko deklaroval, že by chcel v tejto oblasti minimalizovať prácu súkromných bezpečnostných služieb. Nemyslí si, že ľudia v nich dokážu muničné sklady strážiť adekvátne. Muničné sklady podľa neho nie sú obchodné reťazce. 

Viac o téme: SNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu