Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Rusko bol opäť na polícii! Vypovedal hodiny, vraj bojuje proti klamstvám

Pavol Rusko so svojim právnikom Marekom Parom Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko so svojim právnikom Marekom Parom (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Prípad Pavla Ruska pokračuje. Exminister a bývalý riaditeľ televízie Markíza sa vo štvrtok spoločne so svojím právnikom Marekom Parom vybral na políciu, aby vypovedal pred vyšetrovateľom.

Rusko sa u strážcov zákona zdržal poriadne dlho. O tom, že si podľa obvinení mal v roku 1997 v podsvetí objednať vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej, vypovedal približne tri a pol hodiny. Ako sa vyjadril pred novinármi, odpovedal asi na 40 otázok.

Pavol Rusko so svojim
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pavol Rusko a Marek Para

Argumentácia voči klamstvám a nezmyslom

„Na všetky jednoznačne a myslím si, že logicky,” povedal Rusko a dodal, že žiadne doplňujúce neboli. „My máme pripravenú jasnú argumentáciu voči všetkým klamstvám, nezmyslom, hlúpostiam, ktoré odzneli vo výpovedi a obvinení,” vysvetlil s dodatkom, že si to zatiaľ nechal pre seba a že sa všetko dozvieme včas.

Ako vysvetlil Para, k výpovedi sa ešte nebudú vyjadrovať, pretože nemajú k dispozícii rozhodnutie krajského súdu. „Máme podozrenie, a to je založené na konkrétnej informácii, ktorú som dostal, že boli poskytnuté určité prísľuby o zastavení trestného stíhania konkrétnej osobe,“ vyjadril sa tajomne, pričom podľa jeho slov si to nechal u vyšetrovateľa prešetriť. Bližšie informácie už neposkytol.

Pavol Rusko so svojim
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nie úplne bežné dni

Ako sa vyjadril Rusko, posledné dni pre neho nie sú úplne bežné, ale snaží sa vrátiť k rozpracovaným projektom a práci. „V zásade obmedzený pohyb na Slovensku, bol som za synom, exmanželkou, dcérou a s niektorými priateľmi, ktorí ma veľmi podporujú a ktorým je všetko toto ďaleko jasnejšie ako možno tým, ktorí o tejto nevedia iba z médií," povedal.

Ruskovi podľa jeho slov ide najmä o tom, aby sa mu podarilo vyvrátiť „tie svinstvá a nezmysly". Či súvisí jeho zadržanie s možnosťou vypovedania v kauze Gorila, nechcel konkretizovať, iba dodal, že tých úvah je veľa.

Pavol Rusko so svojim
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu