Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Richter zvažuje svoj post: Dve stoličky nie sú pre mňa, nechceme skončiť ako Česi

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Nedá sa v plnej miere vykonávať výkonná funkcia ministra práce aj stranícka funkcia generálneho manažéra strany. Pripustil to vo štvrtok šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD), ktorý má na starosti aj spomínanú stranícku funkciu.

Je však podľa neho na jeho slobodnom rozhodnutí, ako bude ďalej pokračovať. "Je tu veľmi veľa výziev na rezorte, ktoré by som rád dokončil. Ale je tu aj ďalšia výzva, ktorá súvisí s tým, že nechceme skončiť ako sociálna demokracia v Čechách. Preto je potrebné niečo aj urobiť," konštatoval Richter vo štvrtok po stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom, s odkazom na aktuálne dianie v strane.

Pripomenul, že už 17 rokov vykonáva funkciu generálneho manažéra Smeru-SD a uvedomuje si istú osobnú zodpovednosť za fungovanie a výsledky strany. "Preto bude na mojom rozhodnutí, po konzultáciách a rozhovoroch aj s pánom predsedom, akým spôsobom sa ďalej poberiem. Akonáhle ostanem vykonávať funkciu rezortného ministra, bude nevyhnutné zabezpečiť osobu, ktorá bude tieto úlohy zabezpečovať," doplnil Richter. Konkrétne rozhodnutie by malo byť známe po sneme strany Smer-SD 9. decembra v Martine.

Viac o téme: Ján Richter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu