Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Richter: Všetko je otvorené, Fico abdikácie podpredsedov odmietol

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Všetko je v tejto chvíli absolútne otvorené. Takto v stredu komentoval dianie v Smere-SD generálny manažér strany a minister práce Ján Richter. Otvorená je teda aj možnosť oddelenia jeho dvoch funkcií s tým, že manažér by mal do budúcna silnejšie postavenie.

"My máme tisícky členov, štruktúry v každom okrese a kraji, preto je celkom prirodzené, že riadenie takejto strany si vyžaduje možno väčšie úsilie a viac času. Otázka rozhovorov, ktoré sa vedú, je, ako to zabezpečiť. Už 9. decembra bude snem strany, kedy by mali padnúť isté závery," avizoval.

Richter pripomenul, že generálnym manažérom strany je 17 rokov. "Mám isté poznanie a skúsenosti, preto je prirodzené, že sú odo mňa isté očakávania. Ale v tejto chvíli je všetko absolútne otvorené. Je tam aj možnosť, že si mandát ministra dokončím," zdôraznil. Richter je zároveň presvedčený, že v Smere-SD musia urobiť všetko pre to, aby nasledujúce voľby boli pre stranu úspešnejšie.

Minister potvrdil, že na utorkovom (14.11.) rokovaní straníckych špičiek podpredsedovia ponúkli svoje funkcie, ale predseda Smeru-SD Robert Fico to odmietol a vyjadril podpredsedom plnú dôveru. Ponúknutie abdikácií označil Richter za prejav vysokej politickej kultúry. To, že by išlo len o formálne gesto, odmietol.

Po spomínanom stretnutí straníckych lídrov, na ktorom sa rozoberal výsledok Smeru-SD v krajských voľbách, najskôr podpredseda a minister kultúry Marek Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Následne tlačové oddelenie Smeru-SD uviedlo, že tak urobili všetci podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico deklaroval, že si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem o ďalšiu spoluprácu. Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

Viac o téme: SmerJán Richter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu