Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

A je to tu! Sulíkov odpadlík Poliačik mieri do novej strany: Rokujú o poste

Martin Poliačik
Martin Poliačik (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Nedávno oznámil Martin Poliačik svoj odchod zo strany SaS. Spoločne s Richardom Sulíkom to oficiálne potvrdili minulý týždeň vo štvrtok na tlačovej konferencii. Rozišli sa pre rozdielne názory v kľúčových otázkach strany. V súvislosti s Poliačikom sa momentálne najviac skloňuje spolupráca s Progresívnym Slovenskom.

Spoluprácu s Progresívnym Slovenskom Martin Poliačik nevylúčil ani na tlačovke. Napriek tomu nebolo nič oficiálne dohodnuté. Na tento štvrtok je však avizovaná tlačová beseda Progresívneho Slovenska, ktorej sa zúčastní aj Poliačik. S najväčšou pravdepodobnosťou Poliačik zakotví práve v tomto hnutí. 

O spolupráci budú rokovať

Predmetom besedy by mali byť konkrétne návrhy na zlepšenie podmienok študentov na SŠ a VŠ. Pravdepodobnosť spolupráce s Progresívnym Slovenskom sa tak zvyšuje, no ani dnes nám poslanec NR SR Martin Poliačik oficiálne nič nepotvrdil. "Zatiaľ sme sa dohodli len na tejto konkrétnej tlačovke. O ostatných veciach sa ešte budeme rozprávať," povedal pre Topky Poliačik. 


Potvrdené! Odchod z SaS: Sulík a Poliačik prehovorili o spore, kedy nastal zlom


V hre je momentálne konkrétna spolupráca so stranou, ale aj oblasť, ktorú by mal Poliačik na starosti, či funkcia. Poliačik zvažoval odchod zo SaS-ky dva mesiace a Sulíka informoval pred mesiacom. Na jeho odchod existoval konkrétny dôvod, no bližšie ho nešpecifikoval. "Niečo sa stalo, ale nepoviem vám, čo to bolo." V septembri predstavila strana SaS reformu, za ktorú boli členovia strany kritizovaní, najmä za časť o sterilizácii Rómov.

Člen prípravného výboru Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko odovzdal v pondelok spolu s desiatkami dobrovoľníkov ministerstvu vnútra hárky s 13-tisíc podpismi a požiadal o registráciu strany. Štefunko tiež povedal, že všetko ide zatiaľ podľa plánu a 20. januára sa v Žiline uskutoční ustanovujúci snem hnutia, ktorý zavŕši celú prípravnú fázu a bude na ňom zvolené vedenie strany.

Viac o téme: Martin PoliačikProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu