Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zemetrasenie v Smere: Maďarič ponúkol svoju funkciu podpredsedu

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredsedovia Smeru-SD ponúkli pred decembrovým snemom strany svoje funkcie. Predseda Smeru-SD Robert Fico si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem na ďalšej spolupráci. Informoval o tom po rokovaní vedenia strany tlačový odbor Smeru-SD. Snem Smeru má byť začiatkom decembra v Martine.

"Predseda vlády SR a predseda strany Smer–SD Robert Fico si váži krok podpredsedu strany Mareka Maďariča, ako aj ďalších podpredsedov, ktorí všetci pred nastávajúcim snemom strany ponúkli svoje funkcie. Považuje to za prejav vysokej politickej kultúry," uviedol tlačový odbor sociálnych demokratov.

Vedenie Smeru-SD dnes opäť hovorilo o situácii po krajských voľbách. Maďarič po rokovaní v stanovisku uviedol, že ponúkol svoju funkciu podpredsedu strany. "Na vedení som prezentoval svoj pohľad na voľby, ako aj názor na potrebu zmien na viacerých úrovniach strany. Nehovoril som o menách, okrem vlastného, keďže som ponúkol možnosť svojej abdikácie na funkciu podpredsedu strany," uviedol Maďarič.


Personálne čistky v Smere, Fico priznal zmeny v strane: Padli prvé mená


Abdikáciu ničím nepodmieňoval. "Vzťahuje sa najmä k môjmu pocitu, či dokážem byť ešte dostatočne platným členom vedenia," doplnil Maďarič. Vedenie sa situáciou po krajských voľbách ešte podľa jeho slov bude zaoberať na najbližšom stretnutí. Podpredseda a minister hospodárstva Peter Žiga vnútrostranícku diskusiu nekomentuje, keďže sa ešte neskončila. 

Maďarič hneď po voľbách označil výsledok hlasovania za prehru pre Smer-SD. Hovoril o potrebe výrazných zmien na viacerých úrovniach strany. A to o politických, programových aj personálnych. Potrebu zmien načrtol aj podpredseda Smeru-SD a vicepremiér Peter Pellegrini.

Šéf Smeru-SD Fico o prehre jeho strany vo voľbách nehovorí, potvrdil však, že by chcel, aby Smer-SD mal viac krajských predsedov a poslancov, ako získal. Ešte pred pár dňami hovoril, že nevidí dôvod na odstupovanie podpredsedov. V súvislosti s kritickými hlasmi Maďariča a Pellegriniho uviedol, že každý má právo povedať svoje videnie sveta. Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

Viac o téme: Smer-SDMarek Maďarič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu