Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podľa Fica je Smer najvýznamnejšou stranou: Nevidí dôvod na odstúpenie podpredsedov

Robert  Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V dejinách moderného Slovenska niet úspešnejšieho politického projektu, ako je Smer-SD. Myslí si to premiér Robert Fico (Smer-SD). Ten aj po výsledkoch krajských volieb tvrdí, že Smer-SD stále zostáva najstabilnejšou a najvýznamnejšou politickou stranou. Fico ale opäť zopakoval, že "chceli dosiahnuť viac".

Ani ja, ani strana Smer nebudeme fackovací panáci, povedal Fico

"Nie je však dôvod, aby z vedenia strany odstupovali nejakí podpredsedovia," povedal Fico v televíznej diskusii TA3 V politike. Nevylúčil však, že zmeny by mohli nastať na iných úrovniach. Fico rešpektuje názory svojich podpredsedov. Napríklad Marek Maďarič či Peter Pellegrini načrtli potrebu zmien v strane. "Každý má právo povedať svoje videnie sveta," uviedol. Podľa Fica je dôležité, že strana chce "ťahať krajinu od stredu doľava".

Výsledky krajských volieb nie sú podľa Fica zrkadlom pre činnosť súčasnej vlády. "Tieto voľby nemajú nič spoločné s činnosťou vlády ako takej," povedal s tým, že fungujú na inom princípe a programoch ako vláda.

Opäť zopakoval, že výsledky volieb nie sú pre Smer-SD fiaskom. Faktom podľa neho ostáva, že ako samostatná strana získali najviac poslancov do zastupiteľstiev v porovnaní s inými politickými subjektmi. Na zmene súčasného modelu fungovania samosprávnych krajov nie je podľa premiéra v súčasnosti zhoda. Pokiaľ ide o členenie štátu a o počet žúp, nemalo by sa to meniť obyčajným zákonom, vyžaduje si to podľa neho ústavnú väčšinu. "Ešte zrejme budeme nejaký čas žiť s ôsmimi krajmi," dodal Fico.

Viac o téme: Smer-SDRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu