Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hlina sa raduje: Voľby do VÚC dopadli dobre pre Slovensko, opozíciu i pre KDH

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) dopadli dobre pre Slovensko, opozíciu i pre Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Na sobotňajšej tlačovej konferencii po zasadnutí celoslovenskej Rady KDH vo Zvolene to uviedol jeho predseda Alojz Hlina.

„KDH uspelo z pohľadu volieb poslancov, dá sa povedať, absolútne. Ak sa nemýlim, každý druhý, ktorého sme nominovali, uspel, čo je naozaj kľúčový ukazovateľ,“ podotkol Hlina s tým, že v súčasnosti prebiehajú intenzívne rokovania na úrovni krajov, s kým bude KDH spolupracovať. „Máme veľkú zodpovednosť a verím, že to nepokazíme,“ dodal.

Podľa slov podpredsedu hnutia Milana Majerského a novozvoleného predsedu Prešovského samosprávneho kraja sa VÚC musia zmeniť, aby slúžili ľuďom. „Na tom budeme úpenlivo pracovať. Nielen ja, ale určite i ostatní. V piatok (10.11.) sme mali stretnutie všetci predsedovia, ktorí sme boli zvolení, a dohodli sme sa, že v krátkej dobe podpíšeme memorandum slušného župana,“ povedal Majerský a doplnil, že cieľom tohto kroku je zlepšiť transparentnosť a charakternosť každého predsedu, ktorý bude reprezentovať svoj kraj.

Viac o téme: Alojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu