Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trieštenie SaS? Nicholsonovej budúcnosť u Sulíka: Šepká sa o neodolateľnej ponuke!

Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Potom, ako Martin Poliačik ohlásil odchod z SaS, poprel Richard Sulík, že by s ním odišla aj podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová. Tá predstavovala spoločne s Poliačikom tzv. liberálne krídlo strany. V Bratislave je už verejným tajomstvom, čo za lojalitu od šéfa SaS dostane.

Sulík na tlačovke, na ktorej oznámil odchod Poliačika, voličov ubezpečil, že SaS sa neštiepi. „Narážam na Luciu Ďuriš Nicholsonovú. Zo strany neodchádza. Naopak, ideme predstaviť našu reformu na riešenie problémov rómskych osád,“ vyhlásil s tým, že SaS je vo výbornej kondícii.

Medzi bratislavskými politikmi sa však objavila informácia, že Nicholsonová bude kandidovať  na primátorku Bratislavy v budúcoročných komunálnych voľbách. Podpora SaS by jej po úspechu župana Juraja Drobu mohla tento sen zabezpečiť. Hovorkyňa SaS Svrčeková reagovala, že v strane sa o tejto téme nediskutovalo. Nicholsonová však priamo tieto ambície nepoprela.

„Pre mňa je momentálne prioritou reforma pre SVS rómske osady na ktorej som spolupracovala niekoľko mesiacov, plus korupčné kauzy tejto vlády, na ktoré som v ostatnom období ukázala, plus naše OZ Dajme radu, kde pomáhame ťažko chorým deťom. Nemám príliš čas taktizovať, najmä keď ten politický priestor sa dynamicky mení. Som za úzku spoluprácu celej slušnej opozície, ktorá má spoločných nepriateľov. Nikdy som nehovorila, že budem kandidovať na primátorku, ale akosi o tom hovoria všetci ostatní. Zaujímavé,“ reagovala pre Topky.sk.

Viac o téme: Richard SulíkLucia Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu