Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Remišová je podľa Matoviča budúca premiérka

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO má veľa osobností a čím viac lídrov bude mať, tým môže byť silnejšie. Myslí si to jeho zakladateľ Igor Matovič, ktorý za líderku označuje aj Veroniku Remišovú. V tej dokonca vidí možnú budúcu premiérku.

"Nechcem, aby si ľudia mysleli, že toto hnutie je nejaká moja eseročka. Neprišiel som si urobiť z politiky biznis. Mojim cieľom bolo posunúť Veroniku Remišovú dopredu, pretože je podľa mňa úkaz na slovenskej politickej scéne. Myslím si, že je to budúca premiérka," odpovedal Matovič na otázky o jeho čiastočnom stiahnutí sa z verejného priestoru a o "vytiahnutí" Remišovej.

Slovenské politické strany podľa Matoviča trpia problémom, že každý chce byť predsedom a keď šéfovi vyrastie konkurencia, "snažia sa ju vykopnúť preč". "Ja som chcel ukázať čestných, dobrých ľudí, dať im priestor," povedal. Dnes má podľa neho OĽaNO viac známych osobností.

Matovič nevidí problém v tom, aby hnutie malo viac lídrov. "Líder nemusí byť v strane jeden. Politická strana môže byť o to silnejšia, čím viac má lídrov," poznamenal. Pokiaľ ide o neho samotného, podľa vlastných slov nikdy neoznámil odchod z politiky. "Obdobie môjho stiahnutia sa prospelo tomu, aby sme ukázali, že OĽaNO má veľa kvalitných ľudí a že dokážeme zviesť rovnocenný súboj s molochom, ktorý nám tu vládne," povedal Matovič.

OĽaNO je hnutie, ktoré založila štvorica Igor Matovič, Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Martin Fecko. Do Národnej rady SR sa dostali prvýkrát na kandidačnej listine SaS v roku 2010. O dva roky neskôr kandidovali už ako samostatné hnutie, na kandidačnej listine ponúka odvtedy miesto nezávislým kandidátom.

V posledných parlamentných voľbách volilo OĽaNO 11,02 percenta ľudí. Na kandidačnej listine boli aj členovia hnutia NOVA. Vytvorili spolu klub OĽaNO-NOVA s 19 poslancami. Hovorilo sa aj o možnosti zlúčiť sa, k tomu ale nedošlo. Aktuálne má klub 17 poslancov, keďže Viera Dubačová a Oto Žarnay z neho vystúpili.

Hnutiu kritici vyčítajú, že je Matovičovou eseročkou, že nemá stranícke štruktúry a členov. Hnutie sa v súčasnosti otvára novým členom a malo by aj pripravovať zmenu stanov. Bližšie k tomu zatiaľ nechce hovoriť. 

Viac o téme: Igor MatovičVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu