Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Danko sa stretol s predsedom Sejmu Poľskej republiky: Chce hovoriť o spolupráci v EÚ

Predseda NR SR Andrej Danko a predseda Sejmu Poľskej republiky Marek Kuchcinski po prílete na medzinárodné letisko Poprad-Tatry pred zasadnutím predsedníctiev Národnej rady SR a Sejmu Poľskej republiky v Tatranskej Lomnici. Poprad
Predseda NR SR Andrej Danko a predseda Sejmu Poľskej republiky Marek Kuchcinski po prílete na medzinárodné letisko Poprad-Tatry pred zasadnutím predsedníctiev Národnej rady SR a Sejmu Poľskej republiky v Tatranskej Lomnici. Poprad (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

POPRAD - Spolupráca Slovákov a Poliakov v rámci Európskej únie pri otázkach hlbšej európskej integrácie, ale aj toho, ako sa ďalej bude Únia vyvíjať a akou cestou pôjde, je jednou z tém dvojdňového spoločného zasadnutia predsedníctiev Národnej rady Slovenskej republiky a Sejmu Poľskej republiky, ktoré sa dnes začína v Tatranskej Lomnici.

„Veľa Slovákov a Poliakov pracuje v zahraničí a majú tie isté problémy. Týka sa to aj našich občanov v Anglicku, kde nie je doriešená otázka brexitu,“ uviedol po prílete na popradské letisko predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko, kde sa zvítal s predsedom Sejmu Poľskej republiky Marekom Kuchcińským.

Podľa predsedu NR SR počas dvoch dní ukážu, ako dokážu spolupracovať. „Ukážeme, že Slováci a Poliaci musia držať spolu, musia ukázať, že náš hlas nie je malý, že máme rovnaké problémy a budeme ich riešiť spolu vo vzťahu k silnejším štátom,“ uviedol. Kuchcińský naznačil, že stretnutie v Tatrách sa koná v správnej chvíli v kontexte správ, ktoré sa dotýkajú Poľska a Slovenska nielen v rámci celej Európy, ale aj Európskej únie.

Podľa jeho slov majú v únii viaceré krajiny rôzne problémy, vychádzajúce i z ambícií rôznych regionálnych iniciatív. Pripomenul, že je dôležité náležite odpovedať na otázku, ako pomôcť Európskej únii pri týchto problémoch, ale aj v snahe, aby stredná Európa rástla z hľadiska hospodárstva i politiky. Okrem rokovania čaká oboch predstaviteľov aj návšteva Lomnického štítu, kam sa vyberú v utorok.

Viac o téme: SlovenskoPoľskoAndrej DankoPopradMarek Kuchcinski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu