Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rezníkova RTVS excelovala v priamom prenose: Poslanca poriadne nahnevali oslavy vzniku prvej ČSR

Ondrej Dostál Zobraziť galériu (2)
Ondrej Dostál (Zdroj: FB / Ondrej Dostál)

BRATISLAVA - Poriadne ho nahnevali! Opozičný poslanec Ondrej Dostál, ktorý je predsedom OKS, no v parlamente zastupuje SaS, sa na Facebooku pustil do RTVS za reportáž o oslave 99. výročia vzniku prvej Československej repubiky. Verejnoprávnu televíziu posmešne nazval „Rezníkovou RTVS".

Nepáčilo sa mu viacero vecí. Ako uviedol vo svojom statuse, k akcii, ktorá sa koná dlhodobo, moderátorka povedala, že ju zorganizovali „združenia zastupujúce Čechov na Slovensku a tiež organizácie podporujúce česko-slovenskú vzájomnosť" a politici neprišli. To poslanec NR SR za SaS a zároveň predseda OKS označil za bizarné.

„Politici neprišli, hoci akciu zorganizovala politická strana (OKS) v spolupráci s ďalšími organizáciami," napísal a dodal, že on sám pritom akciu moderoval a dokonca odpovedal na otázky v reportáži. 

Menoval politikov

„Politici neprišli, hoci tam boli prítomní poslanci NR SR Peter Osuský a Ďuro Droba, známi to nepolitici. Dlhoročný nepolitik Peter Osuský patrí na akciách 28. októbra podobne ako ja k inventáru a tak ako skoro každý rok vystúpil s príhovorom aj včera," pokračoval v kritike.

Podľa jeho slov sa akcie zúčastnili aj podpredseda OKS Juraj Juraj Petrovič, predseda BSK Pavol Frešo, starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík, kolegovia Dostála z OKS a mnohí ďalší politici.

Status Ondreja Dostála
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Ondrej Dostál)

„Politici neprišli. Oni sú už takí. Kašlú na 28. október. Ešteže tu máme verejnoprávne médium, ktorá to miesto tých neschopných a ignorantských politikov dá zodpovedne a profesionálne do poriadku. Vďaka Ti, Sputnik!" uzavrel svoj nahnevaný status.

Nebol to vraj úmysel

Na Dostálove pripomienky reagoval redaktor Ivan Janko. Ten tvrdil, že ide iba o nedorozumenie, za ktoré sa ospravedlňuje. „Áno, je pravda, že zo zahlásenia moderátorky vypadlo vo formulácii politici neprišli slovíčko vládni," uviedol v komentári.

„Celý šot sa venoval 28.10. aj v zmysle štátneho sviatku a toho, že o rok to snáď bude lepšie ako včera, keď bolo na námestí asi 120, ale nech aj 200 ľudí... A len tak na záver, koľko TV včera malo reportáž z tohto zhromaždenia?" opýtal sa reportér na záver.

Dramatický rozdiel, odkázal Dostál.

„Medzi „politici neprišli“ a „vládni politici neprišli“ je dosť dramatický rozdiel, to iste uznáte. Asi ako medzi „politici kradnú a klamú“ a „niektorí politici kradnú a klamú“," odpovedal mu Dostál a zároveň sa opýtal na to, aký zmysel v tomto kontexte by mala informácia o tom, že vládni politici neprišli. 

Poslanec upozornil aj na faktické chyby, ktoré sa týkali vyjadrení ľudí o tom, či by mal byť 28. október štátnym sviatkom, či navrhnutia 28. októbra za štátny sviatok 4 poslancami SaS - členom SaS zo spomínanej štvorice Peter Osuský, Ondrej Dostál, Zuzana Zimenová a Viera Dubačová je pritom iba prvý menovaný.

Dostálovi sa zároveň nepáčilo ani to, že za meno mu napísali SaS, hoci akciu organizoval ako predseda OKS. 

Viac o téme: RTVSOndrej DostálJaroslav Rezník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu