Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľký úlovok polície po masívnej akcii: Za mrežami skončil politik z Mosta-Híd

Stanislav V.
Stanislav V. (Zdroj: stanislavvospalek.sk)

BRATISLAVA - Piatok trinásteho sa pre niektorých stal naozaj nešťastným. Polícia v rámci jednej zo svojich najväčší akcií pod názvom SHARK zatkla trinásť osôb - a mal byť medzi nimi aj župný poslanec a okresný predseda strany Most-Híd pre Spišskú Novú Ves.

Ako informoval Denník N, policajtom sa podarilo chytiť aj celkom veľkú rybu - už spomínaného člena strany Most-Híd, Stanislava V.. Ten okrem iného pracuje aj na Úrade splnomocnenca vlády pre rómske menšiny, Ábela Ravasza.

Akcia finančnej polície Shark

Samotný splnomocnenec o zadržaní vie, no nepodarilo sa mu skontaktovať sa ani s ním, ani s jeho rodinou. „Ak sa to potvrdí, je to vážna záležitosť, nechcel by som vopred súdiť, keď sa potvrdí jeho vina, okamžite ukončíme spoluprácu,“ povedal Ravasz pre Denník N.

Akcia vo viacerých krajoch

Policajná akcia prebehla v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. Ako informovala polícia na svojom facebookovom profile, strážcovia zákona v jej rámci vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov vo viac ako 40 objektoch s cieľom zadokumentovať závažnú ekonomickú trestnú činnosť.

„Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu skrátenia dane a poistného, ako aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako dodala, rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, nakoľko obvinení podali proti nemu sťažnosť. „O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd,“ uviedla.

Viac o téme: NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu