Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zvrat v kauze daňových problémov Kisku: Rozhodnutie, ktoré pred ním žiadny politik neurobil

Andrej Kiska to na pódiu poriadne roztočil. Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska to na pódiu poriadne roztočil. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Zmena! Andrej Kiska v najnovšom rozhovore vyhlásil, že po daňovej kontrole ukáže zmluvu, ktorá sa nepáčila daniarom. Do nej si neoprávnene vložil náklady spojené s prezidentskou kampaňou.

V dlhom rozhovore pre časopis Trend Kiska prezradil, že plánuje zverejniť zmluvu medzi ním a firmou KTAG. Ide o zmluvu, podľa ktorej si Kiska myslel, že môže dať do nákladov firmy aj výdavky spojené s prezidentskou kampaňou.

"Vo firme je nová daňová kontrola a ja nebudem v žiadnom prípade zverejňovať daňové tajomstvo. Táto zmluva doposiaľ zverejnená nebola. A keď daňová kontrola všetko ukončí, myslím si, že by sme ju mali ukázať," povedal pre časopis Trend.

Mrzí ho sklamanie

Prezident zopakoval, že ho jeho kauza mrzí a že sklamal niektorých ľudí. Medzi nimi bol aj Gabriel Šípoš, riaditeľ mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko. "Čítal som názory rôznych ľudí, ktorých si vážim, napríklad Gaba Šípoša z Transparency. Mrzí ma, že som sklamal idealistov a ich predstavu o tom, ako ideálny svet vyzerá. Ako podnikateľ, ktorý robil mnohé projekty, som v tom čase postupoval presne tak, ako som bol dovtedy zvyknutý," hovorí Kiska.

Zvažuje, čo ďalej

 

Na záver rozhovoru zopakoval, že je presvedčený nátlakom, ktorý na neho vládna moc robí. Rovnako vyjadril znepokojenie, čo sa na Slovensku deje. Súčasný stav ho privádza k myšlienkam, ako pomôcť spoločnosti ešte viac. "Nejde o prácu nespokojného daňového úradníka, ale o systém diskreditácie. Rastie vo mne obrovské rozhorčenie nad tým, čo sa v krajine deje, a veľmi zvažujem, ako spoločnosti pomôcť viac."

Viac o téme: Andrej KiskaKTAG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu