Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máme záväzok znížiť nezamestnanosť v Rimavskej Sobote pod 20 percent, vyjadril sa Richter

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota, ktorá v súčasnosti ako v jedinom okrese SR presahuje úroveň 20 percent, by Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s miestnym úradom práce chcelo do konca aktuálneho roka znížiť pod túto hranicu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Tisovci v okrese Rimavská Sobota to uviedol šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD).

„Máme spoločný záväzok s riaditeľkou úradu práce, že by sme chceli, aby to hanebné číslo, ktoré začína dvojkou, to znamená dvadsať a vyššie, čo sa týka percenta evidovaných nezamestnaných, do konca roka aj v Rimavskej Sobote zmizlo,“ povedal minister. Aj v tomto regióne si podľa jeho slov ľudia zaslúžia, ak majú záujem pracovať, aby ministerstvo a úrad práce urobili všetko preto, aby im prácu dali. „Stretol som ľudí, ktorí majú záujem pracovať. Doslova si myslím, že tú prácu, ktorú dlhé roky robia, milujú,“ dodal Richter s tým, že rezort bude hľadať vždy všetky možnosti, ako regiónu pomôcť.

Podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR bola ku koncu augusta evidovaná miera nezamestnanosti v okrese Rimavská Sobota na úrovni 20,81 percenta. „Za posledných 12 mesiacov uplynulého roka v tomto okrese poklesla o päť percent,“ zdôraznil minister s tým, že ide zrejme o najväčší pokles v rámci všetkých okresov SR. „Máme ambíciu byť ešte lepší a zadefinovali sme nejaké konkrétne čísla, ktoré s tým súvisia,“ zakončil.

Viac o téme: NezamestnanosťJán RichterRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu