Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najnovší predvolebný prieskum prináša obrovské prekvapenie! Veľký návrat legendárnej strany

Alojz Hlina Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Raketový nárast kresťanských demokratov. Toto ukázal nový prieskum politických strán. V poslednej dobe sa s prieskumami roztrhlo vrece. Ako ukázali, strany si stabilne udržujú svoje preferencie. No najnovší prieskum ukazuje vysoký nárast preferencií KDH pod vedením Alojza Hlinu.

Nový prieskum je z dielne spoločnosti Median. Tvrdí, že prieskum si nikto nezadával.

Polovica dát bola zozbieraná pred vypovedaním koaličnej zmluvy zo strany SNS, a väčšina pred odvolaním ministra školstva Petra Plavčana. Dáta zbierali v čase 24.7.2017 – 20.8.2017. Stredná doba zberu bola 6. – 7. augusta.

Pýtali sa 1125 respondentov vo veku 18 a viac rokov. Najsilnejšou politickou stranou na Slovensku zostáva Smer-SD, ktorú by volilo 27,5 percenta opýtaných voličov. Za ním nasleduje SaS so ziskom 15,5 percenta hlasov a SNS s 11,5 percenta. Podľa prieskumu by ľudia posunuli do parlamentu aj OĽaNO-NOVA (9,0 percenta), ĽSNS (8,5 percenta), KDH (8,0 percenta), Sme rodina (6,0 percenta) a Most-Híd taktiež so šiestimi percentami.

Pozrite si, aké sú preferencie strán

Prieskum, Median
Zobraziť galériu (3)

Takto sa preferencie strán pohybujú od volieb v marci 2016

Strana SMER začala počas letných prázdnin mierne oslabovať. Po štyroch mesiacoch dosahuje 28 %. Opozičná SAS oproti minulému mesiacu mierne klesla, ale stále sa drží nad hranicou 15 %. Mierne posilnila SNS, ktorá sa drží na treťom mieste.

Prieskum, Median
Zobraziť galériu (3)

"Volebný model MEDIAN SK prešiel optimalizáciou vychádzajúcou zo skúsenosti s voľbami do Národnej Rady 2016, kedy spoločnosť MEDIAN SK patrila medzi dve agentúry s najpresnejšími predvolebnými výskumami a správne zachytila trendy vo volebnej podpore (oslabovanie strán SIEŤ a KDH, posilňovanie SME Rodina a pod.)," tvrdí o sebe spoločnosť.

Viac o téme: PrieskumMedian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu