Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľká Sulíkova predpoveď o konci jednej éry v Európe skončila fiaskom: Šéf SaS je teraz na smiech

Richard Sulík predpovedal koniec nemeckej kancelárky, ktorý ale neprišiel. Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík predpovedal koniec nemeckej kancelárky, ktorý ale neprišiel. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Ako veštec by sa šéf SaSky neuživil. Pred vyše rokom a pol predpovedal koniec nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Veštil jej dokonca potupný odchod so žalobou na krku. Aká je dnes realita? Úplne opačná. Čo na to Sulík? Ten si ide svoje. Za to ľudia mu to dali "vyžrať".

„Nikto s citom pre politiku nechce byť v tejto fáze príliš blízko Merkelovej. To je neklamné znamenie, že dni Angely Merkelovej sú spočítané. Okrem toho všetkého bude potupne prepustená zo štátnej služby, možno aj s procesom na krku,“ predpovedal Sulík ešte v januári 2016.

Dnes je všetko inak, Merkelová voľby vyhrala a bude po štvrtý raz na čele nemeckej vlády. Predpoveď lídrovi opozície teda nevyšla.

Sulík si však, aspoň podľa posledného stĺpčeka v Hospodárskych novinách, ide ďalej svoje a omyl si neprizná. „Napriek tomu sa voliči jasne vyjadrili a Angele Merkelovej vystavili účet za to, že v roku 2015 v rozpore s nemeckou ústavou (Grundgesetz článok 16a ods. 2) vpustila do krajiny viac ako jeden milión migrantov a dodnes si túto chybu nepriznala a už vonkoncom sa za ňu neospravedlnila,“ píše Sulík.

Ľudia ai však Sulíkovu prognózu zapamätali a po dnešných výsledkoch nemeckých volieb mu to spočítali. „A zatiaľ Richard doma v Bratislave (alebo v zlom Bruseli s dobrou výplatou?) môže o najhoršom výsledku CDU od 1949 len snívať, pretože toľko mať nikdy nebude,“ napísal Sulíkovi Rastislav.

Ján zase napísal, že keby Sulík nemal hlúpe reči, aj on by mal 30% v prieskumoch verejnej mienky. Neočakávali ste náhodou jej koniec?, pýtal sa Sulíka Michal.

Veľká Sulíkova predpoveď o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Sulíkovi kritici už dlhšie vyčítajú obrat v rétorike, s ktorou stranícky deklarovaný liberalizmus nemá podľa nich nič spoločné. Preferencie SaS sa pohybujú podľa posledného prieskumu okolo štrnástich percent.

Viac o téme: Angela MerkelováRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu