Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Exodus smerákov v najsilnejšej bunke v kraji: Povedali dosť, je za tým korupcia a kauzy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyše dvadsať smerákov v Nitrianskom kraji si povedalo, že stačilo. Rozhodli sa ukončiť svoje členstvo v strane. Vadí im korupcia a kauzy.

Z miestnej organizácie Smeru v Rišňovciach požiadalo o odchod 22 členov. Informujú o tom Aktuality. Podľa všetkého sa im nepáčia kšefty smerákov, do ktorých sú zaplatené aj vysokopostavené špičky strany. „Mám informácie, že zo strany vystúpil celý rišňovský klub. Ľudia sú veľmi nespokojní. Nestotožňujú sa s tým, čo sa deje a zverejňuje,” povedala pre portál bývalá nitrianska tajomníčka Smeru Renáta Kolenčíková.

Miestny predseda klubu Martin Jánošík v Rišňovciach v Nitrianskom kraji eviduje 22 žiadostí o ukončenie členstva v strane. Rišňovská bunka pritom patrí v regióne medzi najsilnejšie. „Na poslednej schôdzi som aj vystúpil a vyjadril nespokojnosť. Vyzerá to tak, akoby nemali záujem to riešiť,” povedal Jánošík pre Aktuality.

Podľa neho je veľmi vplvným oligarchom Miroslav Bödör, ktorý sa pozná so smerákmi Tiborom Glendom a Jánom Richterom, ministrom práce. Oligarcha je aj rodina s policajným prezidentom Tiborom Gašparom.

Tamojším smerákom prekážajú kauzy Jána Richtera či Roberta Kaliňáka. Jánošík tvrdí, že obidvaja by mali odstúpiť. „Ja tam zhasnem,” tvrdí starosta Rišňoviec Karol Laboš na margo situácie strany. Ten tvrdí, že sa chcel rozprávať s vedením strany, ale nebolo mu to umožnené. O zrušenie členstva žiadali v polovici augusta, zatiaľ sa však tak nestalo.

„Ja som starostom 25 rokov a 25 rokov sa na mne a obci pácha holokaust. Som prenasledovaný ako osoba aj ako starosta. Do obce neprišla jediná dotácia, hoci sme predkladali množstvo projektov. Ja som v živote nikomu nedal korunu a nikdy som ani jednu korunu od nikoho nezobral. Ja sa môžem každému pozrieť do očí. Poznám každého v Smere, ale to, čo sa tam deje, sa mi nepáči. Veď doviedli národ do biedy a hladu. Ale spravodlivosť si každého raz nájde,“ vyhlásil starosta Rišňoviec.

Podľa bývalej členky Smeru Renáty Kolenčíkovej je situácia vo viacerých miestnych zväzoch strany napätá. „Poznáme sa a rozprávam sa s tými ľuďmi aj po mojom vystúpení zo Smeru. Sú to všetko slušní ľudia, ktorí spravili veľa dobrého, ale jednoducho už toho majú dosť a nepáči sa im vplyv rôznych podnikateľov, ktorí sa okolo strany a jej funkcionárov motajú,“ skonštatovala Kolenčíková.

Hovorkyňa Smeru tvrdí, že vedenie s nimi chce diskutovať. "Členom strany, ktorí požiadali o ukončenie členstva, bola zaslaná pozvánka na najbližšie zasadnutie okresnej rady, na ktorej bude vytvorený priestor na diskusiu za účelom vysvetlenia danej situácie," reaguje Ľubica Končalová. 

Renáta Kolenčíková zo Smeru vystúpila, kvôli obrovskej korupcii. Po výrokoch o korupcii v strane na ňu smeráci podali trestné oznámenie.

Viac o téme: KorupciaKlientelizmusSmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu