Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tlak na politikov v Kollárovej strane: Kríštúfková skolabovala, totálne vyčerpanie

Petra Krištúfková
Petra Krištúfková (Zdroj: Facebook/Sme rodina)

BRATISLAVA - Poslankyňa z hnutia Sme rodina Petra Krištúfková musela v stredu prerušiť tlačovú besedu zo zdravotných dôvodov. Totálne vyčerpanie a zlomená noha spôsobili, že politička skolabovala. Boris Kollár vysvetlil dôvody prerušenia na facebookovej stránke hnutia Sme rodina a poprial svojej straníckej kolegyni rýchle uzdravenie.

„Peťka, držíme Ti palce a prajeme rýchle uzdravenie," napísal Kollár vo svojom príspevku. „Poslankyňa Petra Krištúfková musela dnešnú tlačovú besedu k predkladanému návrhu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, predčasne ukončiť z dôvodu kolapsu, ktorého príčinou bolo vyčerpanie."

K včerpaniu sa navyše pridružila aj únavová fraktúra nohy s edémom na kosti a okolia. „Napriek tomu, že poslankyňa má už vyše dvoch týždňov pretrvávajúce zdravotné problémy, cítila potrebu bojovať za ľudí a obhajovať obzvlášť citlivú tému," pokračoval Kollár.

Momentálne by sa už poslankyňa mala opäť nachádzať v stave, aby mohla predložiť svoje návrhy zákonov. Hneď potom ju čaká rekonvalescencia približne tri týždne. 

Sme rodina predkladá na schôdzu parlamentu novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. V rámci nej chce hnutie rozšíriť možnosť poberania príspevku za osobnú asistenciu pre zdravotne ťažko postihnuté dieťa aj na členov tzv. širšej rodiny, ktorí tieto asistenčné služby aj reálne každodenne vykonávajú.

To znamená napríklad manžel, manželka, rodičia, starí rodičia či súrodenci alebo svokor a svokra. "Najlepšie sa vie o zdravotne ťažko postihnuté dieťa postarať ten, kto to robí so srdcom a s láskou," odôvodnila podpredsedníčka hnutia Petra Krištúfková.

Viac o téme: Boris KollárSme rodinaPetra Krištúfková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu