Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smer-SD, SNS a Most-Híd pôjdu do župných volieb v Nitrianskom kraji spoločne

Strany podporia terajšieho župana Milana Belicu.
Strany podporia terajšieho župana Milana Belicu. (Zdroj: SITA)

NITRA - Strany Smer-SD, Most-Híd a SNS pôjdu do krajských volieb v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) spoločne. Ako informoval nitriansky krajský predseda Smeru-SD Tibor Glenda, dohoda o spolupráci vzišla z dnešného spoločného rokovania s predsedom SNS v Nitrianskom kraji Miloslavom Horkom a predsedom nitrianskej krajskej organizácie strany Most-Híd Tiborom Bastrnákom.

Vytvorená koalícia bude podporovať ako spoločného kandidáta na post predsedu NSK Milana Belicu. „Súčasne sa krajskí predsedovia politických strán Smer-SD, SNS a Most-Híd dohodli na vytvorení spoločnej kandidačnej listiny pre voľby poslancov do Zastupiteľstva NSK,“ uviedol Glenda.

Spoločnú koalíciu pre voľby do NSK už v polovici augusta ohlásili aj pravicové strany SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, Šanca a OKS. Ich spoločným kandidátom na post predsedu NSK je Ján Greššo. V krajských voľbách sa o funkciu predsedu NSK budú uchádzať aj nezávislí poslanci Peter Oremus a Renáta Kolenčíková. Ako kandidát SMK sa spomína podpredseda tejto strany Iván Farkas. Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) nominovala do volebného súboja o post predsedu NSK Milana Uhríka.

Viac o téme: Milan BelicaNSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu