Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľná situácia pred koaličkou: Známy herec vysmial Danka, ten ho pozval na raňajky

(Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Andrej Danko urobil tesne pred začatím koaličnej krízy nečakaný krok. Po tom, čo známy herec o ňom nakrútil video, rozhodol sa zareagovať. Pozval ho na raňajky a dokonca mu daroval koňak!

Herec Juraj Kemka nakrútil satirické video pre časopis .týždeň, kde predsedovi parlamentu radí, akých chýb sa má vyvarovať. To video zrejme neušlo pozornosti šéfa parlamentu a rozhodol sa konať. Následne poslal smsku redaktorovi .týždňa, ktorý Kemku nakrúcal. Informoval o tom Denník N.

V krátkej správe stálo, že ich pozýva na raňajky v parlamente. Ba čo viac, Danko venoval Kemkovi k narodeninám fľašu koňaku. Satirické video sa vraj Dankovi páčilo. Nakoniec však neraňajkovali. Na záver sa vraj dohodli, že keď bude Danko potrebovať radu, zavolá hercovi. "Môžem povedať, je to slušný človek," povedal Kemka o Dankovi pre Denník N.

Koaličná kríza trvala tri týždne

Koaličné strany sa včera dohodli na vytvorení pracovnej skupiny, ktorá bude pracovať na vytvorení dodatku ku Koaličnej zmluve. Oznámil to po rokovaní Koaličnej rady premiér Robert Fico (Smer-SD), podľa ktorého bolo rokovanie dlhé, vážne, konštruktívne aj dobré. Do pracovnej skupiny dá Smer-SD, Most-Híd a SNS jedného človeka a spoločne vytvoria dodatok. Premiér verí, že dodatok ku Koaličnej zmluve by mohli podpísať práve na Deň Ústavy SR - 1. septembra.

Fico zdôraznil, že vládna koalícia má eminentný záujem na tom, aby 1. septembra urobila všetky podujatia k oslavám 25. výročia prijatia ústavy v duchu spolupráce koaličných strán. Premiér zopakoval, že vláda nemá alternatívu. "Musíme sa viacej chápať, ale o tom sú koalície. Slovensko je krajina, kde budú vládnuť koaličné vlády," dodal.

Ďalej sa podľa premiéra dohodli na tom, že lídri koaličných strán sa budú stretávať pravidelne, pravdepodobne každý pondelok, aby zasadli pred rokovaním vlády a parlamentu. Podľa neho lídri sa zaoberali aj mechanizmami na riešenie ďalších možných problémov, ktorým koalícia môže v budúcnosti čeliť. Takisto chcú priblížiť aj svoje regionálne, okresné a krajské štruktúry. Riešili aj rozpočet. Podľa Fica sa všetci traja prihlásili k tomu, že treba dodržiavať fiškálnu zodpovednosť. Podľa premiéra budú hľadať riešenie, aby fiškálna zodpovednosť ostala zachovaná, ale zároveň aj strany mohli plniť svoje sľuby a zlepšiť životnú úroveň obyvateľov. Zároveň si všetci traja uvedomujú, že musia byť zodpovední, ak chce Slovensko patriť do jadra EÚ.

Fico zároveň na tlačovke po skončení rokovania koalície prisľúbil, že bude plne rešpektovať meno nového ministra školstva, ktoré je v kompetencii SNS. Verí, že nový minister nadviaže na prácu doterajšieho ministra Petra Plavčana. Podľa Andreja Danka bude nový minister buď niekto z prostredia školstva, alebo človek schopný riadiť procesy.

Viac o téme: Andrej DankoJuraj Kemka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu