Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík rozzúril Fica s predčasnými voľbami, drsná odpoveď na VIDEU: Vymetač barov a amatér

Predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie, na ktorej reagoval na dvojakú kvalitu produktov. Zobraziť galériu (5)
Predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie, na ktorej reagoval na dvojakú kvalitu produktov. (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA – Hlavný vymetač bruselských barov. Toto sú slová premiéra Fica, ktorý sa pustil do slovenskej opozície vrátane jej lídra Richarda Sulíka. Venoval im preto video, kde im od srdca odkázal, čo si o nich myslí.

Premiér Robert Fico si odmieta "povaliť vlastnú vládu", hoci pripúšťa, že nie je perfektná. Povedal to v nedeľu vo videu, ktoré zverejnil na Facebooku. Fico týmto reaguje na tvrdenia šéfa SaS Richarda Sulíka, ktorý si myslí, že v súčasnej politickej situácii sú "jediným poctivým riešením predčasné voľby". Je to politický dobrodruh, váľa sa po bruselských baroch a prichádza na Slovensko len vtedy, keď cíti pach politickej krvi. "Kam by tento chlap dotiahol Slovensko, keby mal k dispozícii zahraničnú politiku," pýta sa Fico.

Sulík rozzúril Fica s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Pozrite si Ficov odkaz Sulíkovi a opozícii

"Nepovalím si vlastnú vládu, ako to urobil Richard Sulík v roku 2012," povedal Fico s tým, že vie, že súčasná vláda nie je dokonalá, no má ekonomické úspechy a je medzinárodne rešpektovaná. "Presne viem, kam chcem Slovensko dostať, do jadra EÚ," zdôraznil. Sulíkova politika je podľa Fica plná chaosu, Slovensko chce od nej ochrániť. Premiér tvrdí, že alternatíva voči súčasnej vláde nie je, opozičné strany nie sú podľa neho schopné vládnuť.

Sulík rozzúril Fica s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Fico kritizoval Sulíka za jeho postoj k politike na Slovensku. Väčšinu času sa podľa neho "schováva v Bruseli" a opozičnú politiku na Slovensku príde robiť iba vtedy, ak zacíti pach politickej krvi. Premiér označil šéfa SaS za politického amatéra. Nepáči sa mu, že Sulík "nadáva na EÚ", no neprekáža mu prijať peniaze, ktoré dostáva ako balík na svoje aktivity europoslanca.

Sulík vracia úder: Neoslovujte ma cez videá p. Fico, poďte so mnou diskutovať

Nie videá s "kydaním" na predsedov opozičných strán, ale otvorenú mediálnu diskusiu by mal podľa predsedu SaS Richarda Sulíka zvoliť premiér Robert Fico (Smer-SD). Za aktivitou predsedu vlády a jeho vyhláseniami na Sulíkovu adresu, ktoré Fico uverejnil na sociálnej sieti, vidí predseda SaS  snahu prekryť fakty, súvisiace s kauzou podnikateľa Ladislava Bašternáka.

Predsedu vlády zároveň šéf liberálov vyzýva na debatu, ktorú by mala vo svojej diskusnej relácii iniciovať verejnoprávna televízia. "Verím, že RTVS do svojej najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradí diskusný duel Richarda Sulíka a Roberta Fica a Robert Fico pozvanie tentoraz chlapsky prijme," uviedol Sulík.

Viac o téme: Predčasné voľbyRobert FicoRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu