Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Remišová v tom má jasno: VIDEO Vláda nerieši problém s eurofondmi, vyzýva Fica a Bugára

Veronika Remišová, Eduard Heger Zobraziť galériu (5)
Veronika Remišová, Eduard Heger (Zdroj: FB/topky, Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Viac ako mesiac nikoho z vládnej koalície nezaujíma, čo bude s eurofondmi na vedu a výskum. Od žiadneho ministra nie sú počuť návrhy, čo treba na systéme rozdeľovania európskych peňazí zmeniť. Na dnešnej tlačovej besede to uviedla opozičná poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) s tým, že vyzvala premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a podpredsedu parlamentu Bélu Bugára (Most-Híd), aby nedovolili SNS likvidovať slovenskú vedu a školstvo.

„Namiesto toho, aby vláda riešila obrovský problém, ktorý tu máme, handrkujú sa ako baby na trhu. Vláda si neuvedomuje rozsah problému, ktorý tu spôsobila. Ide o viac ako pol miliardy eur. Je to päťkrát viac, ako sa malo ukradnúť v nástenkovom tendri,“ uviedla Remišová.

Veronika Remišová, Eduard Heger
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/topky, Ján Zemiar)

Ak sa nespraví náprava, podľa jej slov môže Slovensko prísť o eurofondy z Operačného programu výskum a inovácie, čo je spolu viac ako dve miliardy eur. Remišová zároveň uviedla, že v prípade, ak by vznikla menšinová vláda, opozičné hnutie OĽaNO-NOVA by takýto kabinet nepodporilo.

Remišová odmieta, že by jej niekto zo Smeru alebo z úradu vlády dával na stôl analytické materiály

Poslankyňa za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO-NOVA) Veronika Remišová odmieta, že by jej niekto zo Smeru-SD alebo z úradu vlády dával na stôl analytické materiály. Ako povedala dnes pre agentúru SITA, eurofondom sa venuje dlho, a to aj pred vstupom do politiky, lebo ju trápi, ako sa míňajú naše spoločné peniaze. „Nepotrebujem žiadne figúrky z úradu vlády, aby mi niečo kládli na stôl,“ vyhlásila.

Remišová pripomenula, že predseda poslaneckého klubu Martin Glváč ju nedávno osočoval a klamal, a preto je vylúčené, aby ona či ktokoľvek z OĽaNO spolupracoval so Smerom. „Každý si môže prečítať moje blogy aj pred vstupom do politiky a porovnať úroveň mojich analýz. Všetky analýzy si robím sama,“ zdôraznila.

Veronika Remišová, Eduard Heger
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/topky, Ján Zemiar)

V pondelok (7.8.) oznámil predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko vypovedanie koaličnej zmluvy. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Premiér Fico v reakcii na tento krok zvolal na utorok (8.8.) rokovanie koaličných partnerov. Dankov krok označil za "absurdný", nevnáša podľa neho do spoločnosti pokoj a stabilitu.

Veronika Remišová, Eduard Heger
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/topky, Ján Zemiar)

Po rokovaní koaličnej rady Bugár, ktorý tlmočil stanovisko vládneho trojlístka, povedal, že problém v koalícii nie je taký vážny, koaliční lídri sú odhodlaní pokračovať. Partneri sa podľa jeho slov porozprávali, vypočuli si navzájom názory a rozhovory budú pokračovať. Lídri sa zídu opäť v piatok (11.8.), tentoraz na Úrade vlády SR. 

Veronika Remišová, Eduard Heger
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/topky, Ján Zemiar)

Viac o téme: Veronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu