Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

A je to tu: Mečiara už preveruje polícia!

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Udelenie amnestií bývalým premiérom Vladimírom Mečiarom v prípade zavlečenia Michala Kováča ml. začala prešetrovať polícia. Mečiar, ako zastupujúci prezident, vydal amnestie v roku 1998. Skončí za svoj čin za mrežami?

Po tom, čo tento krok označil za prekročenie zákona Ústavný súd SR, sa prípadu najprv chopila krajská prokuratúra, ktorej to nariadil generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Celý prípad sa teraz posunul ďalej. Informoval o tom portál sme.sk.

"Predmetná vec bola odovzdaná Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," povedal prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry Michal Šúrek pre sme.sk. Prípad bol už podľa krajskej polície pridelený vyšetrovateľovi, ktorý by si ho teraz mal naštudovať.

ÚS SR pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej na neverejnom zasadnutí pléna 31. mája potvrdil ústavnosť aprílového rozhodnutia NR SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií a milosti exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi.

K rozhodnutiu pripojili odlišné stanoviská k výroku sudcovia Milan Ľalík a Peter Brňák a odlišné stanoviská k odôvodneniu sudcovia Ľudmila Gajdošíková, Ivetta Macejková a Lajos Mészáros.

Viac o téme: Vladimír Mečiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu