Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sme rodina: O definitívnom postupe vo voľbách do VÚC hnutie rozhodne do septembra

Boris Kollar
Boris Kollar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Parlamentné opozičné hnutie Sme rodina - Boris Kollár pred voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) nerokuje o možnej koalícii so žiadnymi štandardnými politickými stranami. Uvádza sa to v reakcii hnutia, k predvolebnej situácii. Hnutie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Borisa Kollára sa podľa odpovede, ktorú agentúre SITA zaslali z tlačového oddelenia hnutia, sa o postupe do volieb do VÚC rozhodne do piateho septembra.

To je termín podávania kandidátky na poslancov a predsedov samosprávnych krajov do novembrových volieb. „Určite máme záujem získať poslancov vo VÚC a naďalej platí, že horúcimi kandidátmi na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja je Boris Kollár a na predsedu Prešovského samosprávneho kraja je poslanec národnej rady Peter Pčolinský," píše sa v stanovisku s tým, že definitívne rozhodnutie padne začiatkom septembra. „Hnutie Sme rodina vylučuje akékoľvek koalície do VÚC a nerokuje so žiadnymi štandardnými stranami o spoločn pomostupe vrátane ĽSNS," uzatvárajú.

Koncom mája Kollár povedal, že hoci pôjdu ako hnutie vo všetkých regiónoch sami za seba, v Trnavskom samosprávnom kraji podporia poslanca NR SR Jozefa Viskupiča, ktorý kandiduje na spoločnej kandidátke OĽaNO-NOVA, SaS a KDH. Zatiaľ jasné nie je, ako bude hnutie postupovať v prípade Banskobystrického kraja.

Viac o téme: VÚCBoris KollárSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu