Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat v kauze miliónov na Belize: Fico s manželkou na polícii

Premiér Fico a jeho manželka Svetlana Zobraziť galériu (4)
Premiér Fico a jeho manželka Svetlana (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kauza Belize, v ktorej je obvinený poslanec Igor Matovič, pokračuje. K policajtom Národnej kriminálnej agentúry dorazil vypovedať aj premiér Robert Fico so svojou manželkou Svetlanou. Policajti dobre vedeli, o koho ide a tak Ficovcom nachystali špeciálne privítanie.

Prominentný pár prichádza

Zadný vchod, mimoriadne zavretá garážová brána, zatiahnuté žalúzie a vysokí policajní funkcionári nastúpení privítať hosťa. Takto opisuje vypovedanie premiéra Fica a jeho manželky Svetlany Denník N, kde sa včera poobede na Policajnom prezídiu objavil. Manželia Ficoví išli vypovedať v kauze ohovárania, kde je obvinený Igor Matovič za status na Facebooku z roku 2015. Premiér okamžite vtedy reagoval tlačovkou, kde dotiahol aj svoju ženu.

Fico sa bránil nezvyčajnou tlačovkou, kde bola aj jeho žena
Zobraziť galériu (4)
Fico sa bránil nezvyčajnou tlačovkou, kde bola aj jeho žena  (Zdroj: SITA)

Najprv Fico, potom Svetlana

Prominentný pár však neprišiel ako býva zvykom pre bežných smrteľníkov cez vrátnicu a hlavný vchod. Pripravené boli pre nich zadný vchod, na ktorý je potrebné špeciálne povolenie od ministerstva vnútra. Najprv prišiel premiér a o pár minút sa ukázala aj jeho manželka. Prečo takýto prístup k premiérovi? Úrad vlády denníku zareagoval tak, že výsluch bol v režime chránenej osoby.

Svetlana a Robert Ficoví
Zobraziť galériu (4)
Svetlana a Robert Ficoví  (Zdroj: SITA)

O čom je kauza

Konflikt sa začal v polovici augusta, keď Matovič na svojom profile na Facebooku zverejnil status, podľa ktorého premiér aj s manželkou disponujú schránkovou firmou a dvomi tajnými účtami na Belize, kde malo byť viac ako 670 miliónov dolárov. Informácie čerpal z približne 30 rôznych dokumentov, ktoré dostal od zdrojov, ktoré podľa neho vykazovali „silné znaky dôveryhodnosti“.

Zvrat v kauze miliónov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Fico sa následne bránil slovami, že ide o nezmysel. Ohlásil aj tlačovku, na ktorú prišiel spoločne so svojou ženou Svetlanou a po krátkom prejave oznámil, že na Matoviča podávajú trestné oznámenie. „Nie je možné len tak niekoho opľuť, bez dôkazov, bez všetkého a očakávať, že ten, kto je opľutý, si bude utierať svoje sliny sám,“ povedal vtedy šéf Smeru.

Obvinenie Matoviča v decembri minulého roku zrušili, ale na pokyn od Generálnej prokuratúry ho obvinili znova.

Viac o téme: Robert FicoIgor MatovičBelizeSvetlana Ficová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu