Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík: Sme schopní vládnuť, ale zatiaľ neviem s kým

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana SaS je schopná prevziať za Slovensko zodpovednosť, je schopná vládnuť slušne a s jasným cieľom - výrazne rýchlejšie dobiehať západné krajiny v životnej úrovni. Na sociálnej sieti to vo videoodkaze vyhlásil predseda strany Richard Sulík, ktorý bilancoval prvý polrok 2017. V otázke s kým chce SaS vládnuť, však Sulík zatiaľ jasno nemá.

  "Priznám sa, že neviem. Neviem to teraz, nebudem to možno vedieť ani o rok. Ale do volieb to až tak podstatná otázka nie je. Podstatné je, aby sme si my urobili naše domáce úlohy a aby sme boli pripravení," povedal. Sulík je presvedčený, že počet voličov, ktorí môžu voliť SaS, nie je obmedzený. Preto si liberáli povedali, že sa budú snažiť o čím lepší volebný výsledok. "Vôbec totiž nie je jedno, či po najbližších voľbách budeme potrebovať dvoch alebo štyroch koaličných partnerov," myslí si.

Prvý polrok 2017 zhodnotil Sulík tým, že SaS ide podľa plánu. "Ako jediná strana sme predstavili reformu EÚ. Ako jediná strana sme predstavili víziu Slovenska, predstavu o tom, ako by mohla táto krajina vyzerať, keby mala slušnú a schopnú vládu. Dobudovali sme aj naše regionálne štruktúry. Okrem našich 180 členov a vyše 6000 Priateľov slobody, máme teraz už aj zastúpenie v každom okresnom meste," dodal.

Politický analytik Ján Baránek si myslí, že nepomenovaním koaličného partnera Sulík zadefinoval politickú realitu. "Ide o to, ako to vlastne myslel. Či tak, že nevie, kto by sa vlastne dostal do parlamentu. SaS napr. neráta s tým, že by vládla s hnutím Sme rodina, sú tam nejaké animozity," povedal Baránek.

Rovnako tak podľa jeho slov nie je isté, že päťpercentnú hranicu prekročí KDH. "Tých otázok je tam viac. Napr. pri OĽaNO-NOVA, kde sa vyparil Igor Matovič. Politická scéna sa formuje, akoby sa redefinovala a budú ešte nové strany do volieb," myslí si analytik.

Na druhej strane Baránek tvrdí, že by bolo dobré ešte pred voľbami vedieť, kto je možný koaličný partner. "Lebo podľa toho sa volič rozhoduje. Pravda je, že až po voľbách sa to začne lámať a nová koalícia sa zadefinuje," dodal.

Viac o téme: SaSRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu