Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Riskoval, aby zažil nostalgiu za socializmom: FOTO Danko iba pár metrov od Kimovho pekla

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: FB / Andrej Danko)

PCHJONGJANG - Šéf slovenského parlamentu sa ocitol blízko jedného z najkrvavejších režimov dnešnej doby - KĽDR. Okrem iného sa Andrej Danko vyjadril, že ostnaté drôty v ňom vyvolávajú pocit nostalgie.

Nielen tieto slová padli po tom, ako predseda národniarov navštívil demilitarizovanú zónu na hranici so Severnou Kóreou. Ako uviedla v tlačovej správe Zuzana Čižmáriková z komunikačného oddelenia parlamentu, toto obdobie nebolo pre Slovensko jednoduché, a preto predseda parlamentu veľmi citlivo vníma pocity ľudí v Kórejskej republike.

Danko zároveň vyjadril vieru v to, že v budúcnosti dôjde k zjednoteniu dnes stále nepriateľsky naladených krajín.

„Vidieť túto zónu bol pre mňa neopísateľný zážitok, priznám sa že to vo mne vyvolalo veľký pocit nostalgie, keď sa aj na Slovensku nachádzal ostnatý drôt a izoloval našu krajinu. Sledovať z diaľky Severnú Kóreu v ktorej je demokracia neznámym pojmom bolo veľmi smutné. Verím, že raz príde k zjednoteniu tejto krásnej krajiny," uviedol na Facebooku. 

Slovenský politik sa okrem iného zúčastnil aj stretnutia predsedov parlamentov euroázijských krajín v juhokórejskom Soule. Priestor dostal aj v panelovej diskusii, kde sa vyjadril, že Kórea je pre Slovensko strategickým partnerom.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Andrej Danko)

Viac o téme: SNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu