Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po prekvapivom páde Bugára je tu ďalší prieskum: SNS aj Matovič rastú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BRATISLAVA - Je tu ďalší prieskum. Iba nedávno jeden z prieskumov ukázal prepad preferencií Bugárovmu Mostu-Híd. Ten najnovší ale ukazuje, že Smer si drží svoje pozície, zatiaľ čo Most by sa na tie svoje staré vrátil.

Po prekvapujúcom prieskum spred pár dní, je tu ďalší prieskum. Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici júna, so ziskom 26 percent hlasov by v nich zvíťazila strana Smer-SD. Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý sa uskutočnil od 14. do 19. júna na vzorke 1000 respondentov.

Na druhej priečke by skončila SaS (16,1 percenta) a na tretej SNS (11,7 percenta). Do parlamentu by sa dostali aj OĽaNO-NOVA (desať percent), ĽSNS (9,7 percenta), Sme rodina (8,7 percenta), Most-Híd (sedem percent) a KDH (šesť percent).

Takýto volebný zisk by znamenal, že Smer-SD by v NR SR obsadil 41 mandátov, SaS 25, SNS 19, OĽaNO-NOVA 16, ĽSNS 15, Sme rodina 14, Most-Híd 11 a KDH 9. Súčasná vládna koalícia Smer-SD, SNS a Most-Híd by tak nemala väčšinu.

Po prekvapivom páde Bugára
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ako)

Pred bránami parlamentu by podľa prieskumu zostali SMK (3,1 percenta), KSS (0,7 percenta), #Sieť (0,7 percenta) a Strana zelených Slovenska (0,3 percenta). Otázka v prieskume znela: "Pred nedávnom sa konali voľby do NR SR. Keby boli voľby teraz, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem vám strany čítať v náhodnom poradí". Okrem tých, ktorí svoju preferenciu povedali, 13,5 percenta respondentov deklarovalo, že by určite nešlo voliť, 17,2 percenta nevedelo, koho by teraz volili, a 2,4 percenta odmietlo prezradiť, koho by volili.

Viac o téme: ParlamentPrieskum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu