Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Personálne zmeny v Smere? Ideologický šéf Maďarič prehovoril o odchodoch

Marek Maďarič, Monika Flašíková-Beňová a Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Marek Maďarič, Monika Flašíková-Beňová a Robert Kaliňák (Zdroj: SITA / Marko Erd)

BRATISLAVA - Marek Maďarič si pustil ústa na špacír. Ideový šéf Smeru v poslednej dobe nešetrí kritikou do radov vlastnej strany a inak tomu nebolo ani tentoraz - minister kultúry uviedol, kto by podľa neho už v Smere nemal čo robiť.

Maďarič sa zúčastnil diskusie Denníka N, kde sa vyjadril k otázke, čo by robil na mieste Roberta Kaliňáka. Povedal, že takej mediálnej poľovačke nečelil ani Ivan Lexa. „Je to masívne a myslím si, že on to prežíva ako hlboko nespravodlivé,“ pokračoval jeden z čelných politikov Smeru a dodal: „Hovorím, ja by som na jeho mieste ten tlak už dávno, dávno nevydržal.“ Momentálne je vraj jedno, čo je z toho objektívne a neobjektívne, lebo Kaliňák už získal zlý imidž.

Maďarič taktiež zaútočil na europoslankyňu Moniku Flašíkovú-Beňovú v rozhovore pre Plus 7 dní „Ja neviem, osobne sa ňou nezaoberám a sú iní politici v Smere, ktorých sledujem aj s určitou nádejou ako sa vyvíjajú a ako môžu pomôcť Smeru. Ona je v Smere služobne už naozaj dlho a nespájam si ju s budúcnosťou Smeru," odpovedal na otázku, či si myslí, že Beňová svojimi vyjadreniami na sociálnych sieťach kalkuluje pred župnými voľbami tým, že sa vymedzí voči Smeru.

Beňovú to úprimne mrzí

Tieto vyjadrenia sa Beňovej rozhodne nepáčili. „Pozrite, úprimne ma mrzí, že Marek Maďarič je osobný a že svoj súboj s Kaliňákom chcel riešiť akosi prostredníctvom mňa," reagovala europoslankyňa na Facebooku.

Uvádza, že síce patrila k tým, ktorí ho kritizovali za kampaň Fica v prezidentských voľbách a že Smeru škodí jeho prekonaný konzervatívny pohľad na svet, ale aj tak je jej ľúto že na ňu útočí v osobnej rovine.

„Nešla som na snem strany preto, aby som rozbila stranu a odtrhla zaňho Kaliňákovi hlavu  :) Tieto mužské komplexy sú pre mňa stále záhadou," dodáva Flašíková-Beňová na sociálnej sieti.

Status Moniky Flašíkovej-Beňovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Monika Flašíková-Beňová)

Viac o téme: Robert KaliňákSmer-SDMarek MaďaričMonika Flašíková-Beňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu