Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úrad vlády nevie reagovať na Matoviča: Odkazuje, že nie je klinika mentálneho zdravia

Igor Matovič dnes vyhlásil, že nebude chodiť do parlamentu.
Igor Matovič dnes vyhlásil, že nebude chodiť do parlamentu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úrad vlády SR sa "nevie" vyjadriť k dnešnému rozhodnutiu poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA). Zdôvodňuje to tým, že nie je klinika mentálneho zdravia.

"Je neuveriteľné, že v deň, keď si pripomíname víťazstvo nad fašizmom, keď spomíname na našich otcov, ktorí zahynuli v boji proti fašizmu, tento človek otravuje spoločnosť svojou diagnózou," uviedol tlačový odbor Úradu vlády SR.

Matovičovo šokujúce priznanie, končím! Vyhrážky smrti a náboje v obálke

Poslanec NR SR a líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič nebude viac chodiť na zasadania parlamentu. Oznámil to dnes na brífingu pred NR SR. Rozhodol sa tak po minulotýždňovom incidente, keď sa mu pri prechádzke so psom vyhrážal fyzickou likvidáciou neznámy muž.

Bugár ho odporúča na políciu

Líder Mostu-Híd a podpredseda parlamentu Béla Bugár považuje Matovičove rozhodnutie za svojský spôsob narábania s poslaneckým mandátom. Myslí si, že určitú nevôľu môže vyvolať práve v radoch opozície.

Most-Híd v stanovisku pripomenul, že každý občan SR má právo sa obrátiť na orgány činné v trestnom konaní, ak sa cíti byť ohrozovaný na živote a zdraví. Pravdivosť skutočností, ktoré spomínal Matovič, môžu podľa Mosta-Híd preveriť práve ony.

"Je poslancom NR SR, má stáť na strane pravdy, podať preto trestné oznámenie a umožniť tým začatie vyšetrovania je jeho povinnosťou. Tento mandát znamená aj politickú zodpovednosť, ktorá vylučuje kriminalizovanie spoločnosti," zhrnul v stanovisku Most-Híd.

Matoviča chcú zlomiť 

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) vie pochopiť dnešné rozhodnutie svojho kolegu Igora Matoviča. "Niektorí predstavitelia vládnej koalície už viac ako rok zneužívajú políciu a nelegálne získané informácie od štátnych inštitúcií, aby ho diskreditovali a šikanovali," povedala.

Tvrdí, že im vadí, že niekto poukazuje na korupciu a zlyhania vlády, a preto ho chcú takýmto spôsobom zlomiť. "Ja spolu s ostatnými členmi poslaneckého klubu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti budeme o to intenzívnejšie pracovať a prinášať riešenia na zlepšenie Slovenska," avizovala Remišová.

Viac o téme: Igor MatovičBéla BugárVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu