Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovičovo šokujúce priznanie, končím! Vyhrážky smrti a náboje v obálke

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Rozhodli sa ma zničiť. Končím! Igor Matovič zvolal tlačovku, na ktorej oznámil prekvapivé rozhodnutie. Doviedli ho k tomu vyhrážky a šikana zo strany vládnej koalície. V súvislosti s tým prezradil, ako sa mu vyhrážali smrťou.

Igor Matovič dnes zavesil na svoj Facebook odkaz s názvom "Odchod z parlamentu" a zvolal tlačovú besedu pred parlamentom. Napísal, že "sú chvíle, kedy keď nezdvihnete hlavu, naveky stratíte slobodu. Toto je môj protest, ABY STE SA VY ZOBUDILI," s tým, že viac povie na tlačovke.

Matovičovo šokujúce priznanie, končím!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Igor Matovič na tlačovej konferencii oznámil odchod z parlamentu.

Následne pred kamerami prekvapil všetkých. "Je to moje slobodné rozhodnutie, 7 rokov robím špinavú a nevďačnú prácu," vyhlásil Matovič s tým, že pre koaličných lídrov je nebezpečný, "lebo sa ich nebojí a dobre to vedia". "Zrejme preto začali pred dvomi rokmi hon a rozhodli sa, že ma zničia," povedal poslanec.

Pozrite si celú tlačovku

Náboje v obálke

Matovič vyhlásil, že po ňom ide polícia, ktorá pod vedením Kaliňáka zneužíva svoje právomoci, aby ho šikanovala. Do jeho firmy prišla obálka, ktorú otvorila jeho manželka. Mala mu odkázať, že do mesiaca je po ňom. V obálke boli podľa neho dva ostré náboje. Polícia vraj vypátrala páchateľa, ktorým mal byť obyvateľ Revúcej a dokonca známy predsedu parlamentu Andreja Danka.

Šikanujú ma

Po jednom rodinnom výlete sa mu mal niekto vlúpať do bytu a ukázať mu, aby "sa mal na pozore". Keď sa vrátili, mal v byte poprehadzované veci. Ďalej povedal, že mu z mobilného telefónu zmizli všetky prijaté smsky. Poukázal tiež na čítanie listov, ktoré mu ľudia posielali do parlamentu.

Na záver chcel dokumentovať jeho šikanu osobnou príhodou, keď šiel venčiť psa. Pristúpil k nemu neznámy pán a stisol mu ruku. Zároveň sa mu mal vyhrážať, že skončí pod vlakom. Matovič prezradil, že o tomto incidente ani manželke nehovoril. "Do pondelka máš termín a vypadneš odtiaľ. Inak ti nájdem sám vlak. A opováž sa ísť s tým na políciu," mal tvrdiť neznámy muž.

Na základe týchto udalostí nebude viac chodiť do parlamentu na schôdze s tým, že stratí poslanecký plat. Vyhlásil, že mandát neodovzdá, len stratí nárok na plat.

Viac o téme: Igor MatovičNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu