Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Angličtina alá Jahnátek: Fico hviezdil na protikorupčnom fóre, korapšn is fret

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Premiér sa zviditeľnil, no nie v úplne pozitívnom svetle. Vo videu z Paríža, kde rozprával o korupcii, vidieť záblesky anglickej výslovnosti exministra Ľubomíra Jahnátka či českého premiéra Bohuslava Sobotku.

V minulotýždňovom príhovore na antikorupčnom fóre OECD (Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj) korupciu označil za rakovinu spoločnosti. „Korapšn is di fret," začal Fico svoj prejav s dreveným prízvukom a v podobnom smere pokračoval aj naďalej. Poriadne tak pobavil množstvo Slovákov na internete, kde sa video šíri. 

„Korupcia je hrozba, ktorá priamo ohrozuje stabilitu, bezpečnosť, demokraciu, rovnako ako politický, ekonomicky a sociálny systém krajiny," vyjadril sa na začiatok. 

Veronika Remišová

Mohli by sme sa domnievať, že ide o 1. apríl. Ale nie, pán Fico naozaj pred pár dňami povedal tieto slová: "Korupcia je hrozba, ktorá priamo ohrozuje stabilitu, bezpečnosť, demokraciu, ako aj politický, sociálny a hospodársky systém krajiny. Korupcia vedie k úpadku etických a morálnych hodnôt, k strate dôvery k verejným inštitúciám, k prehlbovaniu sociálnych rozdielov, k destabilizácii vzťahov.

Neslávne sa počas prvej vlády Fica predviedol jeho vtedajší minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Ten svojou angličtinou taktiež pobavil - celú vetu prečítal s ťažkým prízvukom, pričom iba záver adresoval do kamery. Legendárne video má na YouTube takmer 450-tisíc zhliadnutí.

Podobne v minulosti zahviezdil aj Ficov ľavicový kolega, český premiér Bohuslav Sobotka. Aj on sa vďaka svojmu prejavu na konferencii Strany európskych socialistov stal terčom posmechu a aj v tomto prípade za to mohla veľmi zaujímavá výslovnosť.

Viac o téme: Robert FicoĽubomír JahnátekOECD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu