Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Kisku čakali kotlebovci: VIDEO Odvážny prezident, útočte na mňa a nie na mamičky s kočíkmi

Andrej Kiska a Milan Mazurek Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska a Milan Mazurek (Zdroj: FB / Roman Krpelan)

BREZNO - Stretnutiu s kotlebovcami sa postavil tvárou. Prezident Andrej Kiska, ktorý dnes absolvuje návštevu Brezna, im zanechal jasný odkaz - útočte na mňa, nie na mamičky s kočíkmi či na mladých!

Ako sa vyjadril na Facebooku, kotlebovci ho na čele s poslancom NR SR Milanom Mazurekom čakali pred synagógou, kde prišiel diskutovať so študentmi. Neskôr im venoval pred novinármi aj na sociálnej sieti jasný odkaz. Ak vraj chcú prejaviť svoju nenávisť a agresivitu, majú to urobiť voči nemu.

„Je to lepšie, ako keby mali túto svoju agresivitu a nenávisť prejavovať na mamičkách s kočíkmi alebo na mladých ľuďoch a rodinách len preto, že majú inú farbu pleti alebo sú iného vierovyznania," napísal v statuse pod videom.

Andrej Kiska

RADŠEJ NECH KOTLEBOVCI ÚTOČIA NA MŇA Dnes ma v Brezne čakali kotlebovci. Stáli aj pred synagógou, kde som prišiel diskutovať so študentmi. Úprimne si myslím, že pokiaľ chcú prejaviť svoju nenávisť, svoju agresivitu, je lepšie, keď to spravia voči mne.

Situáciu okomentoval aj hovorca prezidenta Roman Krpelan, ktorý zverejnil okrem fotiek aj video, na ktorom Kiska diskutuje s členmi ĽSNS. „Pokus o rozumnú debatu s kotlebovcami - rómska problematika. Snáď pred synagógou v Brezne počúvali, keď už prišli," napísal.

„Viete, keď diskutujeme o Rómoch, myslím si, že sú dva problémy. Jednak, že musí byť poriadok, vždy hovorím, že máme päťnásobne väčší počet policajtov vo Fínsku. Na druhej strane nemôžeme hovoriť iba o represii," tvrdí vo videu Kiska. Problémom je podľa neho aj to, že policajti príliš veľa času venujú vyberaniu pokútu. 

Zároveň však poukázal na to, čo je potrebné riešiť, aby sa situáciu u Rómov zlepšila. „Musíme rozprávať aj o tom, že ich musíme vzdelávať," hovorí a vysvetľuje, že bol na návštevách v rôznych osadách. „Medzi nimi sú jedna, dve tretiny, ktorí chcú robiť a nevedia najsť prácu, nemajú vzdelanie. A pokiaľ sa nesústredíme na vzdelanie, tak si nedáme rady," uzavrel.

 

Roman Krpelan

Roman Krpelan posted a video to his timeline.

 

Status Romana Krpelana
Zobraziť galériu (3)
Status Romana Krpelana  (Zdroj: FB / Roman Krpelan)

Viac o téme: Andrej KiskaMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu