Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico sa opäť zastal Kaliňáka: Jeho konanie bolo čisté, toto je dôkaz

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Systém spravodlivosti je možno pomalší, ale obvinenie Ladislava B. je najlepší dôkaz toho, že konanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) bolo čisté. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda vlády a strany Smer-SD Robert Fico.

"Všetci ho rok obviňovali a bola z toho nervozita, že on snáď niekoho ovplyvňuje, aby konkrétny podnikateľ nebol obvinený. Tu máte dôkaz," uviedol Fico. Premiér pripomenul, že počas jeho druhej vlády v roku 2014, zaviedli do trestného zákona trestný čin daňového podvodu.

"Prečo to neurobila múdra vláda Ivety Radičovej, pretože teda najmúdrejší minister spravodlivosti a minister vnútra, ktorý tam bol, pán Lipšic, neprišiel s takouto iniciatívou?" opýtal sa premiér.

Fico zároveň odmietol, že v prípade Ladislava B. ide o kauzu spojenú so stranou Smer-SD. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči konkrétnej osobe a bude sa to vyšetrovať. Ja si fakt vyprosím, aby ste hneď nalepili, aká kauza Smeru? V čom? Že niekto v minulosti, keď netušil, mal nejaký obchodný kontakt. Veď podnikatelia sa kontaktujú a robia spoločné obchody," uviedol na margo obchodných vzťahov, ktoré mali mať medzi sebou Kaliňák a Ladislav B.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákBašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu