Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezident sa stretol so slovenskými europoslancami: Diskutovali spolu o ďalšom smerovaní EÚ

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – O európskych témach dnes diskutovali slovenskí europoslanci s prezidentom Andrejom Kiskom. Ako informovala Elena Bianchi z Kancelárie prezidenta SR, poslanci Európskeho parlamentu ocenili pravidelné každoročné stretnutia z iniciatívy hlavy štátu.

Počas rozhovoru boli témou výsledky historicky prvého predsedníctva SR v Rade Európskej únie a aktuálne európske otázky, ktoré rezonujú aj na pôde Európskeho parlamentu. Primárnu pozornosť venovali otázke ďalšieho smerovania európskeho projektu, a to aj v kontexte Bielej knihy o budúcnosti EÚ z dielne Európskej komisie a nadchádzajúceho 60. výročia podpisu Rímskych zmlúv (25. marca 1957), ktoré položili základy európskej integrácie. 

„Výročie je príležitosťou pripomenúť našim občanom výhody a nenahraditeľnú úlohu EÚ. Slovensko je súčasťou najúspešnejšieho projektu prosperity a stability vo svete,“ povedal Kiska. Prezident zároveň povzbudil poslancov v aktívnej verejnej komunikácii európskych tém, fungovania európskych inštitúcií a prínosu, ktorý pre Slovensko má naše členstvo v EÚ. Dôležitosť komunikácie s občanmi spomenuli aj v súvislosti s problémom šírenia dezinformácií v mediálnom priestore, ktoré okrem iného spochybňujú význam Európskej únie. Na obede sa zúčastnil aj štátny tajomník rezortu diplomacie Ivan Korčok.

Viac o téme: Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu